Влада США попередила енергетичні компанії про небезпеку хакерських атак

Влада США попередила енергетичні компанії про небезпеку хакерських атак

Фото: Reuters

Найбільше хакери намагаються отримати доступ в мережі атомних і енергетичних концернів, а також компаній ряду галузей переробної промисловості.

Влада США попередили американські компанії про небезпеку хакерських атак.

Про це йдеться в листі Міністерства внутрішньої безпеки США і ФБР, повідомляє DW.

Зазначається, що найбільше хакери намагаються отримати доступ в мережі атомних і енергетичних концернів, а також компаній ряду галузей переробної промисловості,

Згідно з повідомленням, починаючи з травня цього, зафіксовано кілька атак на ряд технологічних компанії, а також на держустанови. Хакерам вдалося зламати комп'ютерні мережі кількох фірм.

Окрім того, раніше в червні поточного року влада США вже попереджали компанії про небезпеку хакерських атак в конфіденційному листі. За даними експертів, дві або три групи хакерів проникли в мережі фірм і установ в США і ще декількох країнах і збирали відомості про їхнє функціонування.

Фахівці кіберполіції попереджають про початок нової кібератаки, подібної до вірусу "Петя"

Фахівці кіберполіції попереджають про початок нової кібератаки, подібної до вірусу "Петя"

Своєю чергою, за інформацією глави фірми Dragos, яка спеціалізується на безпеці комп'ютерних мереж промислових підприємств, не було скоєно актів саботажу. Експерт вважає, що незважаючи на це, хакери діють дуже агресивно.

Нагадаємо, президент компанії Microsoft Бред Сміт заявив, що влада Північної Кореї відповідальна за створення віруса-здирника WannaCry. За словами Сміта, Пхеньян «з великою часткою впевненості» стоїть за створенням вірусу WannaCry, який в травні атакував близько 200 тисяч комп'ютерів в 150 країнах світу. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація