Власник субмарини висунув нову версію загибелі шведської журналістки у Данії

Власник субмарини висунув нову версію загибелі шведської журналістки у Данії

Фото: Reuters

За словами Петера Мадсена, шведській журналістці Кім Волл на голову впав 70-кілограмовий металевий люк підводного човна.

Винахідник Петер Мадсен у вівторок, 5 вересня, розкрив нові деталі смерті шведської журналістки Кім Волл на борту його приватної субмарини.

За його словами, їй на голову впав 70-кілограмовий металевий люк підводного човна. Смерть Волл настала миттєво, повідомив винахідник. Вигляд "мертвого тіла жінки" нібито "шокував" Мадсена, й він вирішив "вкоротити собі віку" та потопити субмарину в Ересуннській протоці.

Втім, згодом він змінив свою думку й замість вчинення самовбивства викинув тіло журналістки за борт й "поховав її у морі". У процесі "поховання" з жінки начебто "випадково" знялися штани й спідня білизна - так винахідник пояснив знайдені на борту підводного човна одяг, кров та волосся Волл.

При цьому, чому тіло Кім Волл знайшли без кінцівок та голови, Мадсен не знає. Та й затоплення субмарини, за його словами, не є "спробою щось приховати".

Слід зазначити, що Мадсену вже висунули попередні звинувачення у навмисному вбивстві, але своєї вини винахідник не визнає. Востаннє Волл бачили 10 серпня у Данії, коли вона сідала на підводний човен Nautilus. Журналістка готувала репортаж про найбільшу у світі саморобну субмарину, яка того ж дня потонула. Мадсен, який врятувався, спочатку заявив, що перед цим висадив Волл на берег, але потім стверджував, що жінка загинула на борту човна через нещасний випадок. Він повідомив поліції, що викинув тіло за борт у бухті на південь від Копенгагена.

Повʼязані теми:

Наступна публікація