ВМС Аргентини показали фото затонулого рік тому підводного човна San Juan

ВМС Аргентини показали фото затонулого рік тому підводного човна San Juan

Фото: Reuters

На його борту перебували 44 члени екіпажу.

Військово-морські сили Аргентини показали фото затонулого підводного човна San Juan, який зазнав катастрофи ще восени 2017 року, однак знайшли його лише кілька днів тому.

Відповідні фото опублікували ВМС країни на своїй сторінці у Twitter.

На них зображено фрагменти корпусу підводного човна, а також рухливий гвинт.

"Також були ідентифіковані інші частини підводного човна менших розмірів і форм, які відповідають носовій частині і кормі", - підкреслили військові.

Нагадаємо, приватна компанія Ocean Infinity знайшла зниклий в листопаді 2017 року військовий аргентинський підводний човен San Juan в Атлантичному океані. Міністр оборони країни зазначив, що наразі Аргентина не має достатніх технологічних та фінансових можливостей, щоб підняти підводний човен із дна океану.

Аргентинський підводний човен San Juan перестав виходити на зв’язок 15 листопада 2017 року. Востаннє його зафіксували за 400 кілометрів від берегів Аргентини в Атлантичному океані. На борту корабля перебували понад 40 осіб. Через два тижні Аргентина офіційно припинила пошуки зниклої субмарини. Представник ВМФ Енріке Бальбі пояснив, що пошуки, тривалістю понад 15 днів, йшли вдвічі довше, ніж належить для рятувальної операції в таких випадках. Водночас він зазначив, що поки корабель не буде знайдений, ВМФ не буде оголошувати про загибель екіпажу. При цьому підкреслюється, що, якщо підводному човну не вдалося спливти, запасів кисню на ньому вистачило б не більше, ніж на 10 днів.

В Атлантичному океані знайшли уламки зниклої рік тому аргентинської субмарини

В Атлантичному океані знайшли уламки зниклої рік тому аргентинської субмарини

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація