Води Тихого океану почали роз’їдати раковини крабів. Це відбувається через закислення - NOAA

Води Тихого океану почали роз’їдати раковини крабів. Це відбувається через закислення - NOAA

Фото: Associated Press

Через низький pH у воді, раковина личинок крабів розчиняється.

Дандженеські краби, що живуть у прибережних водах Тихого океану, одними з перших відчули на собі вплив окислення, пише CNN із посиланням на Національне управління океанічних і атмосферних досліджень.

За даними видання, через низький кислотний баланс у воді, молода раковина личинок крабів розчиняється, страждають їхні органи чуття. Це може значно знизити їхню здатність стримувати хижаків і загалом зменшує шанси дожити до дорослого віку.

Дослідники кажуть, такі наслідки не стали несподіванкою, тим не менш, фахівці не очікували, що це станеться так швидко.

Закислення океану відбувається через потрапляння у нього вуглецю з атмосфери. Останній зменшує pH у воді.

У Національному управлінні океанічних і атмосферних досліджень сподіваються, що результатів їхнього дослідження буде достатньо, аби місцеві керівники рибного господарства та чиновники вжили негайних заходів.

Раніше повідомлялося, що концентрація вуглекислого газу у атмосфері планети вперше за останні 800 тисяч років перевищила позначку 415 мільйонних часток. Таке забруднення є нечуваним. Про це свідчать дані спостережень океанографічного інституту Скріппс (Scripps Institution), який щоденно вимірює рівень вуглекислого газу на горі Мауна Лоа спільно з ученими з Національного управління з питань океану і атмосфери. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація