Водій-кур’єр тіла та неправильні інструкції: стали відомі деталі справи Хашоггі

Водій-кур’єр тіла та неправильні інструкції: стали відомі деталі справи Хашоггі

Зникнення журналіста Джамаля Хашоггі

У королівстві діє наказ, згідно з яким критики режиму повинні бути повернуті у Саудівську Аравію.

Місцезнаходження тіла саудівського журналіста Джамаля Хашоггі, вбитого у консульстві королівства у Стамбулі, досі невідомо.

Про це повідомляє Эхо Москвы з посиланням на Рейтер.

Знайоме з ходом слідства джерело повідомило, що що водій дипмісії був серед тих, хто брав участь у передачі тіла "місцевому співробітнику".

Співрозмовник агентства також зазначив, що Ер-Ріяд не давав наказ вбивати або викрадати журналіста. Початкові вказівки були невірно інтерпретовані, а подальші інструкції були «все більш і більш неконкретними», що призвело до його загибелі та спробі приховати злочин.

Джерело також уточнило, що у королівстві діє наказ, згідно з яким критики режиму повинні бути повернуті у Саудівську Аравію, однак наслідний принц Мухаммед бен Сальман «був не в курсі цієї конкретної операції».

60-річного саудівського журналіста могли вбити через критику влади на батьківщині

60-річного саудівського журналіста могли вбити через критику влади на батьківщині

Нагадаємо, 59-річний Хашоггі ще 2 жовтня вирушив зі своєю нареченою до генконсульства Саудівської Аравії в Стамбулі для того, щоб забрати необхідні для майбутнього весілля документи. Його наречену в будівлю не впустили і через п'ять годин очікування їй повідомили, що Хашоггі вже пішов з консульства. Вона пізніше сказала, що не довіряє цій інформації і не знає, де зараз перебуває журналіст. 

Підкреслюється, що у журналіста були давні зв'язки з королівською родиною Саудівської Аравії, але він критично писав про нинішній уряд і спадкового принца Мухаммеда бін Салмана. У Туреччині підозрюють, що чоловіка допитували, катували, а після цього вбили та розчленували. Для цього до Стамбула в той день прилетіло 15 співробітників саудівських спецслужб. Слідство має відповідні звукозаписи.

Повʼязані теми:

Наступна публікація