У Британії водія вантажівки, в якій знайшли 39 трупів, поліція підозрює у вбивстві

У Британії водія вантажівки, в якій знайшли 39 трупів, поліція підозрює у вбивстві

Фото: Associated Press

Чоловіка затримали.

У британському графстві Ессекс знайшли вантажівку, у якій було 39 мертвих людей. Водія фури вже затримали. Його підозрюють у вбивстві. За яких обставин загинули люди, з'ясовує поліція, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

 Невелике містечко Грейс, яке розташоване за 32 кілометри від Лондона, колихнула страшна знахідка. У контейнері припаркованої в промисловій зоні вантажівки знайшли тіла 38 дорослих і одного підлітка.

Поліцію на місце викликали працівники швидкої, які зрозуміли, що допомогти людям в авто вони не в змозі. Хто викликав лікарів,  у поліції поки що не кажуть. Зараз завдання правоохоронців – це ідентифікація жертв.

 "На цьому етапі ми ще не встановити особи жертв і їх походження. Ми очікуємо, що це може бути тривалим процесом", - каже полісмен Піппі Мільс.

Водія вантажівки затримали, його підозрюють у вбивстві. Про чоловіка повідомляють лише, що він 25-річний ірландець. Автомобіль, кажуть у поліції, до Британії прибув з-за кордону – з бельгійського міста Зебрюгге через англійський порт Пурфліт.

У Великій Британії поліція виявила вантажівку з 39 тілами людей

У Великій Британії поліція виявила вантажівку з 39 тілами людей

ЗМІ припускають, що мова може йти про торгівлю людьми, бо тіла знайшли у контейнері вантажівки. Експерти розповіли виданню The Sun, що температура у них сягає 25 градусів, тож подорож може стати смертельною.

Чи були загиблі мігрантами, у поліції  не коментують. Стежити за результатами розслідування вже пообіцяв британський прем'єр Борис Джонсон. Якщо поліція таки підтвердить версію про нелегальну міграцію, то справа може стати найгучнішою за майже два десятиліття.

У 2000 році у схожому контейнері померли 58 громадян Китаю, які намагалися потрапити до Британії через портове місто Дувр. Водія тієї вантажівки посадили на 14 років.

Кореспондентка ТСН Катерина Федорченко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація