Вогонь, дим ще й землетрус: яка наразі ситуація в Туреччині, де вже п'ятий день вирують лісові пожежі

Вогонь, дим ще й землетрус: яка наразі ситуація в Туреччині, де вже п'ятий день вирують лісові пожежі

Фото: ТСН.ua

Майже усі туристи виїхали з селища.

Туреччина у вогні. У селищі Ічмілер під Мармарісом від пожеж вигорів майже увесь ліс, гасіння осередків досі продовжується. Більше того, на додачу до цього 1 серпня вранці селище сколихнув ще й невеликий землетрус.

Про це з епіцентра подій повідомляє кореспондент ТСН.ua.

Так, за його словами, вчора ввечері, 31 липня, пожежі в Ічмілері посилилися.

"У нас майже все згоріло. Вчора (ред. - 31 липня) останній ліс на горі догорав. Зарево від вогню було аж до Мармаріса, висота вогню точно була до 20 метрів. Вісім пожежних машин стояло і знизу наскільки могли гасили вогонь. Вертоліт чотири рази воду скинув, двічі літак і все", - розповідає наш журналіст та додає, що місцеві звинувачують у пожежах терористів та владу.

Фото: ТСН.ua
Фото: ТСН.ua
Фото: ТСН.ua

Також у соцмережах пишуть, що складна ситуація наразі у Гісароню - туристичне курортне село в районі Фетхіє провінції Мугла Туреччини. Там, за словами людей, усе в диму і немає чим дихати.

Фото: із соцмереж

Як пише, NEWS TURK, станом на ранок 1 серпня зусиллями пожежників і добровольців, які ведуть боротьбу з лісовими пожежами, було локалізовано 98 зі 107 осередків займання. Як повідомив міністр сільського та лісового господарства Бекір Пакдемірлі, усього пожежами була охоплена 31 провінція. Масштабна боротьба з вогнем триває в Антальї, Мармарисі, Муглі і провінції Ушак.

Мапа від news-turk

Кількість постраждалих від лісових пожеж зросла до 410 осіб, жертвами вже стали 6 людей. У суботу, 31 липня, під час боротьби з полум'ям загинули двоє працівників лісової служби. Вони опинилися затиснутими у перекинутій пожежній машині, яку охопив вогонь.

Нагадаємо, 31 липня президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган оголосив зонами лиха райони лісових пожеж. Йдеться про провінції Анталья, Мугла, Мерсін, Адана і Османійе. Він висловив співчуття рідним і близьким людей, які загинули внаслідок пожеж. Напередодні президент також закликав дочекатися підсумків проведеного владою розслідування причин виникнення одразу декількох сильних природних пожеж в країні приблизно в один час.

За словами Ердогана, одна з розглянутих фахівцями версій - це диверсія.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Пожежі в Анталії
Наступна публікація