Волкер відновить формат зустрічей із Сурковим, тільки-но Росія буде готова звільнити українських моряків

Волкер відновить формат зустрічей із Сурковим, тільки-но Росія буде готова звільнити українських моряків

Фото: Getty Images

Також це стосується прогресу і в питанні миротворчої місії на Донбасі.

Спецпредставник США щодо України Курт Волкер заявив, що готовий відновити формат зустрічей із куратором терористичних "Л/ДНР" у Кремлі Владиславом Сурковим, тільки-но Росія покаже готовність до звільнення захоплених українських моряків.

Про це після зустрічі з ним розповіла народний депутат, голова комітету ВР із закордонних справ Ганна Гопко, передає "Інтерфакс".

"Волкер розповів, що скасував свою зустріч із Сурковим, і сподівається, що в новому році буде прогресивніший підхід із боку Росії, а не відсутність будь-яких кроків із боку Кремля щодо миротворчої місії та звільнення українських заручників. Він сказав, що президент Трамп скасував зустріч (із президентом РФ Володимиром Путіним – ред.) під час саміту "Великої двадцятки", оскільки не побачив із російського боку жодного прогресу у звільненні моряків, які є військовополоненими. Тому потреби зустрічатися не було", - зазначила вона.

За її словами, Волкер запевнив, що тільки-но російська сторона буде готова до звільнення українських моряків, можна буде розпочати перемовини щодо подальших зустрічей із Сурковим.

На зустрічі з Kurt D Volker обговорили важливість посилення санкцій за агресивні дії РФ в Азовському морі; додаткові...

Опубліковано Hanna Hopko Середа, 19 грудня 2018 р.

Нагадаємо, раніше спецпредставник Держдепартаменту США щодо України Курт Волкер розповів про нові санкції, які можуть ввести проти Росії через захоплення українських кораблів у Керченській протоці.

Курт Волкер прогнозує запровадження додаткових санкцій через російську агресію

Курт Волкер прогнозує запровадження додаткових санкцій через російську агресію

Повʼязані теми:

Наступна публікація