Волонтери на кадрах з росЗМІ авіабази Шайрат помітили російські контейнери для хімзброї

Волонтери на кадрах з росЗМІ авіабази Шайрат помітили російські контейнери для хімзброї

Фото: InformNapalm

Знімки зроблено на авіабазі Шайрат після завданого американцями ракетного удару.

У кадр російського репортера РІА "Новости" Михайла Воскресенського потрапили блоки до контейнерів малогабаритних вантажів (рос. КМГУ), які можуть бути як касетними уламково-фугасними, так і хімічними боєприпасами БКФ-П.

Про це повідомили волонтери міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm.

Зазначається, що у кожній бомбі БКФ-П 12 касетних елементів з отруйною речовиною зоман (Р-55). Знімки зроблено на авіабазі Шайрат після завданого американцями ракетного удару.

Фото: InformNapalm

Своєю чергою, повідомляється, що такі контейнери можна побачити на фотографіях процесу знищення хімічного озброєння російськими військовиками на об'єкті зберігання і знищення хімічної зброї у місті Почеп Брянської області.

"Команда InformNapalm не може стверджувати про наявність отруйних речовин у цих контейнерах, але блокування Росією резолюції ООН, яка передбачала проведення розслідування на базі Шайрат викликає підозри", - йдеться у повідомленні. 

Фото: InformNapalm

Нагадаємо, американські есмінці USS Porter і USS Ross вночі 7 квітня випустили 59 ракет по аеродрому сирійських урядових сил Шайрат. В результаті загинуло шість осіб, повідомили в Міноборони Сирії. Операція проводилася у відповідь на хімічну атаку уряду Сирії 4 квітня у містечку Хан-Шейхун, в результаті якої загинули і отримали поранення сотні невинних сирійців, в тому числі жінки і діти.

Глава Сполучених Штатів Дональд Трамп закликав "всі цивілізовані держави" приєднатися до США, щоб покласти край конфлікту в Сирії. Він заявив, що Вашингтон зобов'язаний "стримувати і запобігати поширенню і використанню смертоносного хімічної зброї", яку, за його словами, безсумнівно використовувала сирійська влада.

У свою чергу, держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що Росія виявилася неспроможною виконати свої зобов'язання 2013 року для захисту Сирії від хімічної зброї. За його словами, РФ є співучасником, або просто некомпетентною", оскільки не дотримується угоди з утилізації хімічної зброї в країні.

Глава РФ Володимир Путін заявив, що ця атака порушує міжнародне право.

Пентагон розслідує, чи не брала Росія участь в хімічній атаці у Сирії

Пентагон розслідує, чи не брала Росія участь в хімічній атаці у Сирії

Повʼязані теми:

Наступна публікація