"Вони не допомагали нам у Другій світовій війні": Трамп назвав ще одну причину відмовитися від захисту курдів

"Вони не допомагали нам у Другій світовій війні": Трамп назвав ще одну причину відмовитися від захисту курдів

Фото: Associated Press

Він поскаржився, що США витратили на курдів багато грошей.

Президент США Дональд Трамп у середу назвав ще одну причину для рішення відмовитись від захисту курдів від турецького військового вторгненням у Сирії. За його словами, вони не допомагали США під час Другої світової війни.

Про це повідомляє HuffPost.

"Як сьогодні хтось писав у дуже потужній статті, вони не допомогли нам у Другій світовій війні, не допомогли нам у Нормандії, наприклад", - сказав президент журналістам у Білому дому. 

Трамп не назвав статтю, на яку він посилався, хоча журналісти відзначали, що консервативний автор Курт Шліхтер нещодавно опублікував колонку, в якій відзначав відсутність курдів під час висадки союзних військ у Нормандії 1944 року. 

Президент США також сказав, що курди захищають свою землю, і додав, що Вашингтон витратив "величезну купу грошей" на допомогу курдським силам.

Трамп також сказав журналістам: "І разом з цим, нам подобаються курди".

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що розпочалася давно запланована військова операція на північному сході Сирії в районі, який наразі контролюють курди. Цей крок став наслідком того, що президент США Дональд Трамп на вихідних повідомив, що американські війська будуть виведені з району і цього разу не захищатимуть курдів. Представники очолюваних курдами Сирійських демократичних сил вже заявили про те, що турецькі військові літаки почали атакувати регіон, створюючи "величезну паніку" серед людей.

Туреччина заявляє, що прагне створити безпечну зону глибиною 32 км в прикордонному регіоні, щоб убезпечити країну від загрози, яку, за її словами, представляють курдські терористичні групи.

Раніше Туреччина оголосила про фінальний етап підготовки масштабної військової операції на Північному Сході Сирії проти курдських загонів народної самооборони (YPG), які довгий час були під захистом Сполучених Штатів. У Вашингтоні заявили, що відведуть свої війська та цього разу не стануть на захист "курдів".

ТСН.ua розповідає, чому Туреччина йде війною на курдські угруповання, що буде в зоні "зачистки" та як США "передумали" ставати на захист колишніх союзників.

Туреччина почала бомбардувати позиції на півночі Сирії: у Нью-Йорку скликають Радбез ООН

Туреччина почала бомбардувати позиції на півночі Сирії: у Нью-Йорку скликають Радбез ООН

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Туреччина проти курдів
Наступна публікація