"Вони створюють "Новачок", ми - світлові мечі": Джонсон пояснив різницю між Британією і урядом Путіна

"Вони створюють "Новачок", ми - світлові мечі": Джонсон пояснив різницю між Британією і урядом Путіна

Фото: Reuters

Джонсон заявив, що Кремль недооцінив силу міжнародного єднання.

Міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон пояснив, чим відрізняється сучасна Британія і уряд Володимира Путіна після отруєння колишнього шпигуна РФ Сергія Скрипаля.

Про це він сказав під час виступу на традиційному банкеті для глав дипломатичних представництв зарубіжних країн. Текст заяви був опублікований на сайті британського уряду.

Зокрема, Джонсон заявив, що Кремль недооцінив силу міжнародного єднання.

"Якщо вони думали, що світ тепер настільки черствий і цинічний, що його не турбує застосування хімічної зброї в мирному Солсбері. Якщо вони думали, що ми настільки морально слабкі, настільки залежні від вуглеводнів, настільки боїмося ризиків і боїмося Росії, що не посміємо відповісти, то тепер вони отримали відповідь ", - підкреслив Джонсон.

Він також подякував представникам 27 країн, які підтримали Британію і вислали російських дипломатів. Він вважає, що всі ці країни дуже добре розуміють, що їм може тепер загрожувати.

"Скажу прямо, що підтримали нас країни набагато більш уразливі перед Росією, ніж ми самі. Вислання дипломатів - це кристалізація наших спільних почуттів", - додав Джонсон.

Глава МЗС Британії також нагадав про анексію Росією Криму, вторгнення на Донбас, атаки на рейс MH17, хакерські злами, спроби перевороту в Чорногорії, приховування хімічної зброї в Сирії.

НАТО приєдналось до світової реакції щодо Росії через отруєння Скрипаля

НАТО приєдналось до світової реакції щодо Росії через отруєння Скрипаля

За його словами, зараз вже в дев'яти країнах є свої версії Девіда Брента з серіалу "Офіс".

"Вражає, але обидва фільми-лідери прокату минулого року були зняті в нашій країні або нашими кінокомпаніями:" Красуня і чудовисько "і" Зоряні війни: Останні джедаї ". А чим зазвичай розмахують в" Зоряних війнах "? А де був винайдений світловий меч? У якому районі Лондона? В цьому і є різниця між сучасною Великою Британією і урядом Володимира Путіна. Вони створюють "Новачок", а ми створюємо світлові мечі", - підкреслив Джонсон.

Міністр закордонних справ Британії уточнив, що "перше - жахлива зброя для вбивства, друге - вигаданий реквізит, який дивно гуде".

Він додав, що МЗС Великобританії "нарахував уже 24 версії безглуздих домислів" з боку Росії у справі Скрипаля.

Нагадаємо, станом на вечір середи, 28 березня, про висилку російських дипломатів у зв'язку з інцидентом в британському Солсбері оголосили 28 країн по всьому світу, а також НАТО. У загальній складності буде вислано 152 представника РФ за кордоном. 

Фото: ТСН.ua

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація