Вплив РФ: спецпрокурор США Мюллер майже завершив роботу над доповіддю у справі про зв'язки з Росією

Вплив РФ: спецпрокурор США Мюллер майже завершив роботу над доповіддю у справі про зв'язки з Росією

Фото: Associated Press

Потім Мюллер має передати доповідь генпрокурора Вільяму Баррі.

Мін'юст США наступного тижня має оголосити про завершення складення доповіді спецпрокурора Роберта Мюллера, присвяченій втручанню РФ у президентські вибори 2016 року.

Про це повідомляє CNN.

Але точна дата готовності доповіді може змінитися.

Мюллер повинен буде передати доповідь генпрокурора Вільяму Баррі, а він своєю чергою підготує і подасть в Конгрес США матеріали по цій справі.

Також правила, що регламентують роботу спецпрокурора, не вимагають передавати початкову доповідь Мюллера, призначену Баррі, в Конгрес або оприлюднити її перед громадськістю.

Невідомо, скільки часу піде у співробітників Мін'юсту США для підготовки матеріалу для конгресменів. Крім цього, незрозуміло, матеріали якого змісту будуть передані з Мін'юсту у Конгрес.

Раніше в листопаді президент США Дональд Трамп письмово відповів на запитання американського спецпрокурора, який курує цю справу. Однак Мюллер був все ще зацікавлений в особистій бесіді з Трампом.

В американських ЗМІ раніше неодноразово з'являлася інформація про те, що команда юристів Трампа виступає проти допиту президента в усній формі.

Роберт Мюллер займається розслідуванням втручання Росії у президентські вибори 2016 року в США і зв'язків між передвиборним штабом Дональда Трампа і РФ. Російська сторона і сам Трамп неодноразово відкидали ці підозри.

Спецпрокурор Роберт Мюллер пригрозив викликати президента США до суду

Спецпрокурор Роберт Мюллер пригрозив викликати президента США до суду

Повʼязані теми:

Наступна публікація