"Всі носили маски". В Австралії приземлився останній літак, який вилетів з Уханя до заборони залишати місто

"Всі носили маски". В Австралії приземлився останній літак, який вилетів з Уханя до заборони залишати місто

Фото: Associated Press

Усіх пасажирів перевірили в аеропорті Сіднея.

В аеропорту Сіднея приземлився один з останніх літаків, який вилетів з китайського Уханя до того, як влада заборонила покидати місто через коронавірус, пише AFP.

Майже усі пасажири були у масках. "Фактично всі носили свої маски, навіть екіпаж", - сказав Кевін Оянг, який повернувся додому до Сіднея після відрядження до Китаю.

Люди розповіли, що в Австралії їх допитали службовці охорони здоров'я. Фахівці ознайомили із симптомами коронавірусу. Крім того, пасажирам роздавали листівки, у яких інформація про те, що потрібно робити, якщо з'явилися симптоми захворювання. 

За словами лікаря Брендана Мерфі, у рейсі не знайдено хворих пасажирів, які виїхали з Уханя до того, як там оголосили карантин. Утім, через інкубаційний період подорожувальникам з міста потрібно буде продовжувати спостереження за симптомами грипу.

Нагадаємо, вірус, який схожий на застуду, але, на відміну од неї, дуже швидко вражає легені й інші органи, розпочався з ринку морепродуктів у китайському місті Ухань. Нині сам ринок зачинений і огороджений поліційною стрічкою, а у місті активно відбуваються заходи із знезараження. Посилено контроль в аеропортах не лише Китаю – Таїланд, Австралія та Японія ретельно стежать за пасажирами. 

Відомо, що вірус з китайського Уханя належить до великої родини коронавірусів. Розповсюдження хвороби розпочалося з ринку тварин. Вірус передається повітро-крапельним шляхом тваринам, людям. Спалах вірусу припав на найгірший час - святкування китайського Нового року. Адже саме цього тижня громадяни Піднебесної активно мандрують - приїжджають на свята до родичів як всередині країни, так і з-за кордону. 

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

  • уникати контактів з тваринами;
  • не їсти сире або погано оброблене м'ясо;
  • уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
  • регулярно та ретельно мити руки.

Що відомо про загадкову недугу, як вона виникла та чому викликає занепокоєння у медиків – читайте у матеріалі ТСН.ua.

Число жертв загадкового китайського коронавірусу різко збільшилося до 17 людей

Число жертв загадкового китайського коронавірусу різко збільшилося до 17 людей

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація