Вже 13 людей стали жертвами снігу в Європі

Вже 13 людей стали жертвами снігу в Європі

Сніг в Альпах / Фото: Gamskarkogelhütte auf 2.467m

Центр та південь України потроху оговтуються від негоди

Кількість жертв хурделиці в Європі вже сягнула 13 осіб. Більшість із них – загинули під час сходження лавин у Альпах, йдеться в ТСН.12.00.

Через завірюхи найважча ситуація нині в Австрії. Там кілька поселень заблоковані. У деяких регіонах проблеми з електроенергією. Небезпечна ситуація й у горах Німеччини та Швейцарії.

Метеорологи попереджають, буде гірше. Снігопади не вщухатимуть ще кілька днів. Рятувальники просять людей залишатися вдома, не лізти в гори та не сідати за кермо.

Від хурделиці потерпає й більша частина Словаччини. Аби велетенські кучугури снігу не проломили дахи будинків, місцеві там по кілька разів на день намагаються усе розчищати. У хід йдуть не лише лопати, але й ланцюги.

Сніг забрав 12 людських життів у Європі

Сніг забрав 12 людських життів у Європі

Центр та південь України, тим часом,  потроху оговтуються від негоди. Щойно вщух сніг, на Дніпропетровщині змогли розчистити траси. Втім, рух подекуди  досі ускладнений. Із заметів буксиром рятувальникам довелось витягати майже 20 автівок.

На Запоріжжі, де учора у заметах опинилась понад сотня авто, дороги нині посипали спеціальною сумішшю, аби асфальт не вкрився кригою.

На Херсонщині вже не сніжить, втім, шляхи й досі небезпечні. За ніч і ранок на трасах занесло 5 автівок. На щастя, обійшлося без жертв і значних пошкоджень. Але це ще не кінець, запевняють синоптики. Найближчими днями вони прогнозують чергове суттєве погіршення погоди.

Центр та Південь України оговтуються від негоди

Центр та Південь України оговтуються від негоди

Розпочнеться все з Півдня і зрештою накриє всю країну.

 «10 січня черговий циклон буде впливати на нашу територію. Знову негода прийде з півдня. Починаючи з Одеської області. Знову снігопади і хуртовина, а на Півдні дощ. 10-11 січня будуть потерпати всі області», - каже синоптик українського Гідрометеорологічного центру Владислав Білик.

Повʼязані теми:

Наступна публікація