"Я не їду туди щось просити": Лукашенко анонсував зустріч з Путіним

"Я не їду туди щось просити": Лукашенко анонсував зустріч з Путіним

Фото: Associated Press

Зустріч відбудеться наприкінці лютого.

Олександр Лукашенко підтвердив інформацію про те, що готується до зустрічі з російським президентом  Володимиром Путіним.

Про це він сказав під зустрічі з держсекретарем Союзної держави Григорієм Рапотою, пише БЕЛТА.

За його словами зустріч відбудеться наприкінці лютого, але під час неї він не проситиме у Москви кредит, а "поговорить про напрями співпраці". "Одразу хочу сказати: у нас, як завжди в Росії буває, деякі підхоплять повістку, і ось "Лукашенко приїде аж $3 млрд просити". Ні, я не їду туди щось просити", - заявив він. 

Лукашенко наголосив, що також планує зустрітися з головою Ради безпеки Росії Дмитром Медведєвим: "Обговоримо найбільш нагальні питання, які нас сьогодні хвилюють. Є питання важливіші - забезпечення оборони, безпеки нашої держави".

Своєю чергою, речник президента РФ повідомив, що Путін і Лукашенко зустрінуться 22 лютого. Утім, у Кремлі конкретний порядок нової зустрічі не називають. 

Слід зауважити, що минулого тижня російські ЗМІ повідомили, що Мінськ хоче отримати кредит від Росії. Зокрема, йдеться про залишок коштів, які Москва у 2011 році виділила на будівництво Білоруської АЕС кошти у розмірі $10 млрд. Утім, до 2020 року, коли була запущена станція, витрачено було лише близько $4,5 млрд.

Як повідомлялося, у жовтні 2020 року Білорусь отримала 500 млн доларів з кредиту на суму 1,5 млрд доларів, обіцяного місяць тому президентом Росії Володимиром Путіним. Кошти перерахував Євразійський банк розвитку (ЄАБР), який є керывничим засобами Євразійського фонду стабілізації і розвитку (ЄФСР). 

Сфера інтересів Кремля: керування замороженими конфліктами виходить з-під контролю

Сфера інтересів Кремля: керування замороженими конфліктами виходить з-під контролю

Повʼязані теми:

Наступна публікація