"Я великий прихильник довкілля". Трамп пообіцяв долучити США до висадки трильйона дерев

"Я великий прихильник довкілля". Трамп пообіцяв долучити США до висадки трильйона дерев

Фото: Associated Press

Трамп назвав екоактивістів "спадкоємцями вчорашніх дурнів".

Президент США Дональд Трамп пообіцяв долучитися до ініціативи з висадження одного трильйона дерев, яка була запущена на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

Про це він сказав під час виступу на форумі.

За ініціативою, в цьому десятилітті має бути посаджено 1 трильйон дерев за фінансової участі бізнесу, урядів і благодійників.американський президент пообіцяв, що США підтримають цю ініціативу.

"Я дуже великий прихильник довкілля. Я хочу найчистішу воду і найчистіше повітря", – сказав Трамп.

Однак Трамп після цього назвав екологічних активістів "спадкоємцями вчорашніх дурнів".

Зазначимо, що екоактивістка та людина року за версією журналу TIME Ґрета Тунберґ покинула залу Всесвітнього економічного форуму у Давосі одразу після того, як туди зайшов американський президент Дональд Трамп.

Примітно, що це не перша така реакція активістки на президента США. У вересні в офісі ООН Тунберґ зміряла Трампа невдоволеним поглядом. Реакцію Ґрети на Трампа, який є палким противником кліматичних угод, зафільмували журналісти у коридорі офісу ООН. Напередодні юна екоактивістка із Швеції виступала там із емоційною промовою до світових політиків. Звинуватила їх у вкраденому дитинстві, нехтуванні екологічними проблемами заради грошей і навіть заплакала. Глава США ж написав, що дівчина мала "щасливий вигляд"

Хто з лідерів вже прибув на Всесвітній економічний форум у Давосі

Хто з лідерів вже прибув на Всесвітній економічний форум у Давосі

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Давос-2020
Наступна публікація