“Я знав, що це може бути жахливо”: Дональд Трамп визнав, що спочатку применшив загрозу коронавірусу

“Я знав, що це може бути жахливо”: Дональд Трамп визнав, що спочатку применшив загрозу коронавірусу

Фото: Associated Press

США наразі є однією з найбільш уражених коронавірусом країн. Найгірша ситуація у штаті Нью-Йорк.

Очільник США визнав, що від самого початку знав про те, що від нового коронавірусу можуть загинути тисячі американців, проте применшив загрозу, адже прагнув залишатися позитивним та бути “чірлідером” для країни. 

Про це повідомляє Business Insider. 

“Я усе знав. Я знав, що це може бути жахливо, і, можливо, добре. Я не хотів сіяти негатив”, - зазначив очільник США під час брифінгу у Білому домі у відповідь на питання журналіста про те, чи занурив він громадськість у почуття фальшивої безпеки. 

“Дуже легко бути негативним. Проте я хочу дати людям і надію. Я “чирлідер” для країни – ми проходимо через найгіршу річ, з якою ми коли-небудь стикалися”, - додав він. 

Нагадаємо, у вівторок, 31 березня, у Білому домі заявили, що в Сполучених Штатах від нової коронавірусної інфекції помруть від 100 до 240 тисяч людей.  Наразі у США коронавірус поширюється дуже швидкими темпами і наразі в країні кількість інфікованих перевищила 186 тисяч осіб.

Найгірша ситуація у штаті Нью-Йорк, де від інфекції померла понад тисяча заражених. "Я втомився бути позаду цього вірусу. Ми відстаємо від нього з першого дня, - заявив губернатор штату Ендрю Куомо. - Ми недооцінили цей вірус. Він сильніший та небезпечніший, ніж ми очікували".

У неділю, 29 березня, президент США Дональд Трамп оголосив про продовження заходів для боротьби із новою коронавірусною інфекцією. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація