Генсек ПАРЄ закликав повернути Росію заради грошей - Ар'єв

Генсек ПАРЄ закликав повернути Росію заради грошей - Ар'єв

Фото: Getty Images

Однак такий підхід зхвалюють не всі.

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд закликає представників РФ повернутися до сесійної зали ПАРЄ, повідомляє на своій сторінці у Facebook голова делегації України у Парламентській асамблеї Ради Європи Володимир Ар’єв.

За його словами, 9 жовтня, “в групу ЄНП (Європейська народна партія) прийшов генсек РЄ Турбйорн Ягланд і з відкритим забралом заявив, що після відмови Росії робити членські внески, перед організацією два виходи – зберегти цінності або зберегти саму Раду Європи... Отже маємо спробу вищого керівника РЄ піддатися на прямий шантаж. Оскільки без цінностей захисту демократії і прав людини РЄ перетвориться на блабла-клуб по інтересам, я та інші члени української делегації разом з грузинами і литовцями дали жорстку відповідь Ягланду”, – зазначив Ар’єв.

“Ми навіть попередили що в цьому клубі тоді буде нема чого робити. Але в групі соціалістів багато хто вважає, що треба здаватися і продати індульгенцію за відновлення фінансування. Саме цими процесами і пояснюється спроба наїзду на Україну через закон про освіту, як на головного смутьяна і борця проти російського корупційного впливу. Всі старожили Ради Європи чітко відзначили особливе політичне підґрунтя цього питання”, – наголосив він.

Ар’єв також зауважив, що поточні і ще незавершені вибори президента ПАРЄ та велика підтримка “давнього борця проти путінського режиму литовця Емануеліса Зінгеріса”, показала що кількість тих, хто готовий стояти на захисті цінностей, а не торгувати ними, все ще вельми велика в Раді Європи.

Трохи раніше Росія відмовилася сплачувати членські внески в Раді Європи за 2017 рік до відновлення повноважень її делегації в ПАРЄ. Головуючий на осінній сесії сер Роджер Гейл назвав таку заяву безпрецедентним викликом.

Нагадаємо, що Парламентська асамблея Ради Європи остаточно затвердила проведення вранці у четвер, 12 жовтня термінових дебатів щодо мовних положень сьомої статті закону «Про освіту» в Україні. За відповідне рішення проголосували 100 членів ПАРЄ із 134 присутніх у залі.

Президент заявив, що новий закон про освіту забезпечує рівні можливості для всіх

Президент заявив, що новий закон про освіту забезпечує рівні можливості для всіх

Повʼязані теми:

Наступна публікація