Які країни відмовилися від використання Boeing 737 Max після авіакатастрофи у Ефіопії. Інфографіка

Які країни відмовилися від використання Boeing 737 Max після авіакатастрофи у Ефіопії. Інфографіка

Фото: Associated Press

Держави світу призупиняють використання літака після другої за останні півроку авіакатастрофи.

Після падіння пасажирського лайнера Boeing 737 Max 8 в Ефіопії, унаслідок якого загинули усі, хто перебував на борту, країни світу почали припиняти використання літака через можливі технічні несправності моделі.

Трагедія стала другою катастрофою Boeing 737 Max за останні півроку. У жовтні 2018-го за схожих обставин, невдовзі після вильоту з аеропорту, розбився літак компанії Lion Air в Індонезії. Унаслідок цього загинуло 189 людей.

Після авіакатастрофи в Ефіопії тимчасово відмовився від застосування літаків Boeing 737 Китай. Слідом те саме зробило управління цивільної авіації Сингапуру.  Рішення призупинити експлуатацію Boeing 737 MAX ухвалила також Австралія та ще низка країн.

Фото: tsn.ua

Про заборону оголосило й Європейське агентство авіаційної безпеки (EASA).Як запобіжний захід EASA опублікувала директиву, що передбачає призупинення всіх польотних операцій всіх літаків Boeing Model 737-8 MAX та 737-9 MAX в Європі. 

Тимчасово припинити використовувати літаки вирішили понад 25 авіакомпаній, серед яких авіакомпанії Ефіопії, Індонезії, Китаю, Австралії, Малайзії, Оману, Південної Кореї, Британії та Норвегії.

13 березня Державна авіаційна служба України заборонила використання Boeing 737 Max 8 та 737 Max 9. 

Нагадаємо, пасажирський літак Boeing 737 Max 8 розбився в Ефіопії у неділю, 10 березня. Він прямував з Аддис-Абеби до Найробі. Літак зник з радарів через шість хвилин після зльоту. Унаслідок трагедії загинули 157 людей –149 пасажирів та  8 членів екіпажу. На борту літака були пасажири з більш ніж 30 країн.  

Євросоюз заборонив польоти Boeing 737 MAX над своєю територією

Євросоюз заборонив польоти Boeing 737 MAX над своєю територією

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація