Яким буде літо. Прогноз погоди

Яким буде літо. Прогноз погоди

Фото: УНІАН

Синоптики обіцяють початок купального сезону уже за тиждень.

Травень 2018 року почався із захмарної позначки в 30 градусів тепла. Ніч проти 2 травня стала найтеплішою за 137 років. У нас цього тижня було спекотніше, ніж в північних країнах Африки.

Як повідомляється у сюжеті ТСН.Тиждень, для тих, хто любить теплішу воду, купальний сезон розпочнеться за тиждень, кажуть синоптики.

Природа, тим часом не знає, як реагувати на такі аномалії: квіти позацвітали раніше, плодові дерева вже скидають свій цвіт. 

Травень утримуватиме температуру в межах 25-30 градусів тепла. І цю теплінь час до часу перебиватимуть опади. Але місяць нагріє повітря десь на 2 градуси більше за багаторічні значення. Літо теж буде спекотнішим, ніж зазвичай на 2-3 градуси. Такі розрахунки дали синоптики Укргідрометцентру. 

Аномалії відбуваються по всьому світу. На півночі Індії пилова буря з блискавками вбила 125 людей. Вітер шпурляв пісок, каміння, дроти та гілки дерев. Такі бурі там бувають у літній період, проте стількох людських жертв від них ще не було. На Гаваях місцеві страшаться рожевої хмари, яку красиво і загрозливо викидає вулкан Кілауеа. Лава перекрила дороги, тисячі людей евакуйовують. Наразі оголошено надзвичайний стан.

Українцям синоптики обіцяють, що спекотні літні дні поступляться невеликими дощам по всій Україні. Стовпчик термометра опуститься до комфортнішої для весни позначки +20-25 градусів тепла. Але прохолоднiших днів на кінець травня нам віщує народна прикмета: якщо початок травня теплий, то кінець буде холодним.

Повʼязані теми:

Наступна публікація