Яким країнам Європи загрожують потужні землетруси. Інфографіка

Яким країнам Європи загрожують потужні землетруси. Інфографіка

Наслідки землетрусу на грецькому острові Кос / Фото: Reuters

Підземні поштовхи можуть "потрусити" і Україну. 

29 липня вранці у Кривому Розі зафіксували підземний поштовх потужністю 4,1 бала за шкалою Ріхтера. Стався він через вибухові роботи на місцевій шахті "Ювілейна".  Утім, загрожувати нашій країні може і справжній землетрус.

Нещодавно внаслідок природної стихії у Туреччині та Греції загинули принаймні двоє людей, а постраждали ще дві сотні, серед яких і туристи.

Землетрус, який стався в Егейському морі 21 липня , мав силу в 6,7 бала. Поштовхи одночасно відчули на грецькому острові Кос та на популярному турецькому курорті Бодрум. Жертвами стали 27-річний швед та 39-річний турок – їх привалило стелею бару, де вони відпочивали.

Після нових землетрусів  ТСН.uа вирішив скласти мапу ризиків землетрусів в Європі і показати, де найбільша ймовірність поштовхів. На ній добре видно, що найбільш небезпечними є Афіни, Скоп'є та Стамбул. Тут може бути землетрус до 10 балів. 

Найпотужніший землетрус в Україні за мапою може статися на Луганщині – до 4,9 бала. На 4 бали може "потрусити" Київ, Одесу, Миколаїв, Херсон та Маріуполь.  

Повʼязані теми:

Наступна публікація