Якщо Молдова зробить крок у бік Румунії, Придністров'я відвалиться - заступник Медведєва

Якщо Молдова зробить крок у бік Румунії, Придністров'я відвалиться - заступник Медведєва

Фото: Getty Images

Рогозін шантажує Кишинів.

Віце-прем'єр-міністр Росії Дмитро Рогозін пригрозив Молдові розпадом, якщо вона інтегруватиметься з Румунією.

"Я можу говорити, що завгодно, будь-який інший політик може говорити, що завгодно, але факт залишається фактом, він беззаперечний навіть для найзапекліших прихильників об'єднання з Румунією. Якщо Молдова зробить крок у бік Румунії, Придністров'я саме по собі на цьому крутому віражі відвалиться", - заявив він в інтерв'ю виданню "КоммерсантЪ".

За його словами, зближення Румунії та Молдови неможливо, якщо Кишинів має намір домогтися відновлення територіальної цілісності і повернути до свого складу Придністров'я, в якому розміщені російські військові, яких Кремль вважає миротворцями.

"Це питання молдавської політики насамперед. Якщо вони хочуть до Румунії, Придністров'я краще відпустити по-хорошому, якщо вони не хочуть до Румунії, якщо вони хочуть залишатися суверенною державою, розумною державою, яка захищатиме своїх громадян, тоді їм потрібні роки, але ці роки будуть не марними. Вони підуть на відновлення територіальної цілісності", - вважає Рогозін.

Нагадаємо, згідно з так званим референдумом у невизнаному Придністров'ї, 86% респондентів вважають приєднання до Росії найоптимальнішим шляхом розвитку. Розвиток із Молдовою підтримує 2%, а ідею приєднатись до Румунії підтримують менше 1% респондентів. За збереження "незалежності" висловлюються 9% учасників опитування.

Повʼязані теми:

Наступна публікація