Якщо треба, то побудуємо стіну з людей: Трамп знову згадав про кордон із Мексикою і мігрантів

Якщо треба, то побудуємо стіну з людей: Трамп знову згадав про кордон із Мексикою і мігрантів

Фото: Associated Press

Якби ми мали справжню стіну, - журиться американський президент.

Президент США Дональд Трамп заявив про нібито величезну кількість нелегальних мігрантів, які намагаються потрапити в Америку через південний кордон.

Про це він написав у Twitter.

"Величезна кількість людей перетинає Мексику в надії прорватися через наш південний кордон. Ми відправили додаткові війська. Якщо треба буде, то побудуємо стіну з людей. Якби ми мали справжню стіну, це навіть не було би варте уваги!"-  зауважив очільник Білого дому.

США збільшують кількість військових на кордоні з Мексикою

США збільшують кількість військових на кордоні з Мексикою

Зауважимо, що Пентагон продовжив термін розміщення американських військових там від 31 січня до 30 вересня 2019 року.

Минулоріч американський військових спрямували на кордон із Мексикою через наближення до США "каравану мігрантів" із Гондурасу, Гватемали і Сальвадору, що нелегально прибули до Мексики.

Пізніше мігранти спробували прорватися через кордон, у відповідно американські силовики застосували проти них гумові кулі і сльозогінний газ. Також повідомлялося про смерть кількох дітей на кордоні унаслідок хвороб.

Як повідомлялося, раніше президент США Дональд Трамп заявив, що його країна припинить фінансову допомогу Гондурасу, якщо потік мігрантів звідти не завершиться.

Раніше тодішній шеф Пентагону Джеймс Маттіс заявив, що Білий дім надав його відомству більше повноважень для захисту співробітників Бюро митного і прикордонного контролю на південному кордоні країни.

Однак у той же час він заявив, що не планує створювати табори утримання для мігрантів. Військові активно працюють над тим, щоб створити інженерні загородження, зокрема, з колючого дроту, а також інші перешкоди вздовж кордону. Щоправда, раніше повідомлялося, що військовий персонал не буде виконувати правоохоронних ролей, що заборонено законом.

Нагадаємо, 9 листопада президент Дональд Трамп підписав розпорядження, яке забороняє надавати притулок тим мігрантам, хто потрапив на територію США незаконно, у зв'язку з ситуацією на південному кордоні США і тимчасовими надзвичайними заходами американської влади у сфері міграції.

У відповідь на це правозахисна організація "Американський союз громадянських свобод (ACLU) подала в суд на адміністрацію Дональда Трампа з вимогою скасувати указ про заборону на надання притулку нелегальним іммігрантам.

Повʼязані теми:

Наступна публікація