"Якщо ви живими підете - я той, ким ви мене називаєте". Кадиров пригрозив протестувальникам в Інгушетії

"Якщо ви живими підете - я той, ким ви мене називаєте". Кадиров пригрозив протестувальникам в Інгушетії

Фото: Архів

Між республіками триває територіальний конфлікт.

Глава Чечні Рамзан Кадиров запропонував протестувальникам проти угоди про кордони між Чечнею та Інгушетією спробувати провести мітинг на територіях, які за угодою відійшли Чечні, пише у п'ятницю, 19 жовтня, "Медуза".

"Ця купка, яка називає себе ватажками, якщо ви мужики - прийдіть на мою територію і зробіть там хоча б один мітинг. Якщо ви звідти живими підете - я той, ким ви мене називаєте", - заявив Кадиров.

Видання зазначає, що промову Кадирова переклав з чеченської відеопроект Romb. Коли саме Кадиров зробив заяву, Romb не уточнює. "Медуза" припускає, це сталося під час наради з реалізації угоди з Інгушетією, яка відбулася 17 жовтня - наступного дня після того, як угода набрала чинності.

Кадыров пригласил ингушей митинговать в Чечню | ROMB

Кадыров наконец отреагировал на протесты в Ингушетии: раз вы настоящие мужчины, попробуйте провести митинг на моей территории. Видео ЧГТРК Грозный

Опубликовано ROMB Четверг, 18 октября 2018 г.

Нагадаємо, голова Інгушетії Юнус-Бек Євкуров та голова Чечні Рамзан Кадиров ухвалили рішення про обмін територіями між обома республіками. Чечня отримала частину Надтеречного району Інгушетії, Інгушетія натомість отримала територію на кордоні з Малгобецьким районом. Обидві території є нежитловими. Це викликало масове невдоволення у жителів Інгушетії, які мітингують у столиці республіки Магасі.

Парламент республіки ратифікував 4 жовтня цю домовленість між главами Чечні та Інгушетії про обмін землями, всупереч рішенню місцевого Конституційного суду, який постановив провести референдум щодо цього питання. Після мітингів місцеві депутати анонсували перегляд ратифікації цієї угоди. Крім того, уряд Інгушетії санкціонував акцію протесту до 17 жовтня, а потім видали дозвіл на її відновлення від 31 жовтня по 2 листопада. Наразі акція перервана.

Повʼязані теми:

Наступна публікація