Японія зустріла один з найпотужніших тайфунів за 50 років. "Хагібіс" вже почав забирати життя людей

Японія зустріла один з найпотужніших тайфунів за 50 років. "Хагібіс" вже почав забирати життя людей

Фото: Associated Press

П'ятеро осіб отримали поранення.

На Японію у суботу, 12 жовтня, обрушився потужний тайфун "Хагібіс", який приніс сильні зливи та паводки,За даними місцевих ЗМІ, внаслідок негоди загинула щонайменше одна людина - її знайшли у перекинутому автомобілі у місті Ітіхара, на схід від Токіо. Ще п'ятеро осіб в цьому районі отримали поранення.

Про це пише DW.

Швидкість вітру досягає 162 кілометра на годину з поривами швидкістю 216 кілометрів на годину. Через сильний вітер був зруйнований один будинок, ще в декількох були пошкоджені дахи. В декількох містах у центральній Японії затоплені цілі райони.

Внаслідок шторму у країні були скасовані понад 1660 авіарейсів, повідомив телеканал NHK. У східній та центральній частинах країни зупинено рух багатьох потягів. Окрім того, через тайфун були скасовані дві заплановані на суботу ігри Чемпіонату світу з регбі, а організатори Гран-прі автоперегонів "Формули-1" в Японії перенесли кваліфікаційні заїзди з суботу на неділю.

"Хагібіс" може стати найпотужнішим тайфуном, що накрив Японію від 1958 року, повідомив очільник департаменту прогнозів Метеорологічної агенції країни Ясусі Кадзіхара. Тоді внаслідок негоди у країні загинуло понад 1200 людей.

Нагадаємо, у Південній Кореї скасували майже 700 авіарейсів через наближення тайфуну "Мітаг". Зазначається, що за останні дні в низці районів Чеджудо випало більше 200 мм опадів, хоча тайфун пройшов на значній відстані від острова.

Вже відомо про трьох постраждалих, вони отримали легкі травми, ще 27 людей залишилися без даху над головою через підтоплення та руйнування житла, постраждало 47 будинків, низка складів і великих тепличних господарств, підтоплені 13 шкіл, в деяких місцях порушена робота водопроводу. Електрику тимчасово втратили 949 сімей.

На сході Тайваню після тайфуну обрушився міст разом з людьми

На сході Тайваню після тайфуну обрушився міст разом з людьми

Повʼязані теми:

Наступна публікація