Яскравий спалах і гуркіт. З'явилося відео теракту у Стамбулі

У Туреччині оголошено національний траур.

Момент вибуху в Стамбулі потрапив на відео. На ньому двоє молодих людей у парку співають під гітару, а їхній третій друг знімає на камеру телефону. У якийсь момент видно яскравий спалах, чути сильний гуркіт.

За останніми данними, кількість жертв подвійного теракту зросла до 38 осіб, більшість з яких (30 осіб) - поліцейські. Про це повідомляє Associated Press з посиланням на главу МВС Туреччини Сулеймана Сойлу. Раніше повідомлялося про 29 жертв та 166 постраждалих.

У зв'язку з терактом було затримано десятьох підозрюваних.

За словами президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, метою нападників було досягнути якомога більшої кількості жертв серед поліцейських та цивільних осіб.

У зв'язку з терактом у Туреччині оголошено одноденний національний траур, повідомляє агентство "Анадолу". Рішення за підписом прем'єр-міністра Біна Йилдирима направлено в міністерства. Всі прапори в Туреччині приспущені.

Нагадаємо, що після футбольного матчу біля стадіону сталися два вибухи. У першому випадку підірвався начинений вибухівкою автомобіль, а другий вибух пролунав у парку поруч. Міністр внутрішніх справ припускає, що вибух у парку спричинив терорист-смертник. Нині правоохоронці з'ясовують обставини терактів.

Генконсульство України в Стамбулі повідомило, що серед жертв та поранених під час терактів українців немає.

Останніми роками у Туреччині часто відбуваються теракти. Їх організовують переважно терористи "Ісламської держави", проти якої виступає Анкара. Туреччина межує із Сирією, де триває кривава війна. Там у суботу, 10 грудня, бойовики знову увійшли з боєм у древню Пальміру.

Повʼязані теми:

Наступна публікація