Явка на виборах США може стати рекордною з 1968 року - Reuters

Явка на виборах США може стати рекордною з 1968 року - Reuters

Фото: Reuters

На американських виборчих дільницях спостерігається рекордна кількість тих, хто рано проголосував.

Явка на виборах президента США може скласти рекордні 60%, згідно з прогнозами агентства Reuters і соціологічної служби Ipsos.

Якщо так і буде, то це найвища явкою виборців з 1968 року, коли президентом США обрали Річарда Ніксона.

The New York Times зазначає, що на цих виборах спостерігається рекордна кількість тих, хто рано проголосував, - вже понад 43 млн осіб.

За даними CNN, в Колорадо проголосували вже 2,2 млн виборців, у тому числі 772 тис зареєстрованих виборців-республиканцеви 753 тисячі демократів.

У Вірджинії члени виборчих комісій повідомили, що явка стійко зростає. Так, в графстві Лудун вже вранці проголосували 57 з 238 тисяч зареєстрованих виборців.

В Джорджії під час раннього голосування і по пошті до дня виборів було отримано 2 млн 381 тис бюлетенів. В Огайо чиновники повідомили, що явка значна, але не рекордна.

У Вісконсині був побитий рекорд участі в ранньому голосуванні, а у двох найбільш густонаселених графствах відзначається значна явка в день виборів. У графстві Мілуокі 30% виборців проголосували ще на етапі раннього голосування, а до кінця дня очікується явка в 70% виборців.

Вибори рекордів: у США понад 43 мільйони громадян заповнили бюлетені до початку голосувань

Вибори рекордів: у США понад 43 мільйони громадян заповнили бюлетені до початку голосувань

Повʼязані теми:

Наступна публікація