У Кремлі пояснили, чому проігнорували прес-конференцію Трампа

У Кремлі пояснили, чому проігнорували прес-конференцію Трампа

Дональд Трамп / Фото: Reuters

Пєсков сказав, що адміністрація Путіна не збирається стежити за кожним виступом глави США.

Прес-секретар голови РФ Дмитро Пєсков заявив, що в Кремлі не спостерігали за останньою прес-конференцією президента США Дональда Трампа, оскільки не мали можливості.

Про це він сказав журналістам, передає Интерфакс-Россия.

"У Кремля дуже багато справ всередині країни, і ці справи набагато важливіші, ніж прес-конференція президента США. Тому ми не маємо ні можливостей, ні намірів стежити за кожною прес-конференцією президента США, при всій нашій повазі", — заявив Пєсков.

Також представник Путіна підкреслив, що в Кремлі вважають дуже важливими відносини між РФ і США.

"Ми вважаємо, що російсько-американські відносини дуже важливі. Вони важливі для наших двох країн, важливі також для всього міжнародного співтовариства. Тому ми вважаємо, що, безумовно, ця тема (відносин Росії і США) заслуговує великої уваги", — зазначив Пєсков.

Трамп звинуватив журналістів у перешкоджанні налагодити відносини з РФ

Трамп звинуватив журналістів у перешкоджанні налагодити відносини з РФ

Нагадаємо, під час прес-конференції 16 лютого американський президент сказав, що ніхто з його команди не вів таємних домовленостей з представниками російського уряду під час виборчої кампанії, а також, що він сам "не дзвонив в Росію роками, не мав розмов з росіянами".

Як відомо, 14 лютого з посади радника президента США з національної безпеки подав у відставку Майкл Флінн. Причиною став скандал з приводу його розмови з послом РФ Сергієм Кисляком, з яким він нібито обговорював санкції до інавгурації Дональда Трампа. Після відставки видання NYT оприлюднило інформацію, що члени президентської кампанії Дональда Трампа контактували з високопоставленими російськими чиновниками з розвідки ще за рік до виборів в США.

Після цього, 15 лютого, президент США Дональд Трамп заявив, що Крим був захоплений Росією і дорікнув своєму попередникові, Бараку Обамі, за "м'якість".

Повʼязані теми:

Наступна публікація