Єгипетські літаки обстріляли табори бойовиків у Лівії у відповідь на теракт проти коптів

Єгипетські літаки обстріляли табори бойовиків у Лівії у відповідь на теракт проти коптів

Абдель Фаттах аль-Сісі у телезверненні пообіцяв покарати терористів. / Фото: Reuters

Президент Єгипту обіцяє продовжувати подібні атаки за межами країни.

Єгипетські військово-повітряні сили завдали шість авіаударів в районі Дерна у Лівії, де, як вважають у Каїрі, розташовані табори бойовиків, відповідальних за напад на коптських християн 26 травня.

Про це повідомляє Reuters.

Президент Єгипту Абдель Фаттах аль-Сісі заявив у телезверненні, що він спрямував удари на табори терористів, запевнивши, що "тероризм буде покараний".

"Теракт, який відбувся сьогодні, не пройде непоміченим. Зараз ми обстрілюємо табори, в яких навчаються терористи", - сказав Сісі.

Єгипетський президент додав, що його уряд, не вагаючись, буде і надалі бомбардувати табори, де бойовиків навчають проводити атаки проти Єгипту. При цьому Сісі зазначив, що не має значення, чи ці табори розташовані на території Єгипту, чи за межами країни.

Представники східних лівійських сил, опозиційних до визнаного ООН уряду Лівії, заявили, що вони теж брали участь в авіаударах по лівійському місту Дерна. За їхніми словами, удари будуть супроводжуватися наземною операцією.

Дерна - одне з міст, звідки східні лівійські сили на чолі з генералом Хафтаром, близьким союзником Єгипту, намагаються вибити ісламістів. Дерна довгий час є оплотом радикального ісламізму. Саме тут "Ісламська держава" створила свій перший осередок у Лівії у 2014 році, але пізніше представників цієї організації вибили місцеві бойовики і ісламісти з групи "Меджліс аль-Шура". Саме останніх і підозрюють в атаці на коптів.

Нагадаємо, 26 травня у Єгипті бойовики напали на два автобуси, які перевозили коптських християн, у провінції Мін'я. Кількість загиблих, за останніми даними, досягла 28. Серед загиблих також є діти. У нападі взяло участь 10 бандитів в уніформі, схожій на армійську. 

У Єгипті бойовики обстріляли автобус з християнами-коптами всередині

У Єгипті бойовики обстріляли автобус з християнами-коптами всередині

Повʼязані теми:

Наступна публікація