ЄС створив з Японією наймасштабнішу зону вільної торгівлі

ЄС створив з Японією наймасштабнішу зону вільної торгівлі

Японія ЄС / Фото: Bublbe.com

Сторони впевнені, що це відкриє нові можливості для бізнесу.

Європейський Союз та Японія домовилися про зону вільної торгівлі, у якій країни скасовують більшість митних тарифів. Це наймасштабніша угода про вільну торгівлю у світі.

Про це йдеться у заяві Європейської комісії на офіційному сайті.

"ЄС та Японія поділяють спільне бачення відкритої та правильної світової економіки, яка гарантує найвищі стандарти. Сьогодні ми надсилаємо повідомлення іншим країнам про важливість вільної та чесної торгівлі та формування глобалізації", - заявила представник Європейської комісії у справах торгівлі Сесилія Мальмстрьом.

Вона додала, що це надасть величезні переваги бізнесу з обох сторін, до того ж повністю всі пункти будуть підписані наступного року, що дозволить користуватися перевагами вільної торгівлі швидше, ніж планувалося.

Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер також наголосив, що підписання цієї умови має стати серйозним поштовхом для інших держав.

"Це ЄС у кращому його прояві, як у формі, так і по суті. ЄС та Японія створюють потужне послання на захист відкритої, справедливої та правильної торгівлі. Ця угода закріплює спільні цінності та принципи, і дає обом сторонам відчутну користь, зберігаючи інтереси одне одного", - заявив він.

Серед умов угоди ліквідація більшості митних тарифів, що до підписання становили мільярд доларів. Це, на думку сторін, збільшить інтеграцію в японський ринок величезної кількості європейських товарі і навпаки. 

Нагадаємо, взаємний доступ до державних закупівель, єдині екологічні стандарти та скасування більшості тарифів на ввезення українських товарів - це результат співпраці між Україною та Канадою в межах угоди про зону вільної торгівлі.  

Повʼязані теми:

Наступна публікація