ЄС виділив три мільйони євро для потерпілих мешканців Нагірного Карабаху

ЄС виділив три мільйони євро для потерпілих мешканців Нагірного Карабаху

Фото: Associated Press

Кошти направлять на закупівлю медикаментів та зимових речей.

Європейський Союз виділить три мільйони євро для допомоги найбільш постраждалим від військових дій мешканцям Нагірного Карабаху.

Про це йдеться в заяві Єврокомісії, оприлюдненій на офіційному сайті.

Кошти призначені для забезпечення людей їжею, зимовими речами, медикаментами, медичною допомогою, а також іншими засобами першої необхідності.

Зазначається, що Європа занепокоєна гуманітарною ситуацією, яка скалася на території регіону. "Я дуже стурбований гуманітарною ситуацією, в якій опинилися люди, що вимушені покинути своє місце проживання. Тепер будуть змушені зіткнутися з суворою зимою, враховуючи також вплив пандемії", - наголосив єврокомісар з антикризового управління Янез Ленарчич.

Слід зауважити, що ці три мільйони євро стануть додатковими до 900 тисяч євро, які ЄС виділив на початку жовтня. Крім того, Сполучені Штати 17 листопада виділили п'ять мільйонів доларів на діяльність Червоного Хреста та інших гуманітарних місій в постраждалому від бойових дій Карабасі. 

Як повідомлялося, президенти Росії, Азербайджану і прем'єр-міністр Вірменії підписали заяву, згідно з яким від 10 листопада оголошується про повне припинення вогню і всіх військових дій в Нагірному Карабасі. Підрозділи збройних сил Азербайджану і Вірменії зупиняються на займаних позиціях. У Нагірному Карабасі будуть розміщені російські миротворці. 

Нагадаємо, ситуація довкола Нагірного Карабаху загострилася наприкінці вересня. Понад місяць там тривали інтенсивні бої і сотнями гинули люди. Точної кількості жертв не називає жодна зі сторін. В ескалації конфлікту Вірменія та Азербайджан звинувачували одне одного.

Вірменія і Азербайджан за підсумками багатогодинних переговорів у Москві домовилися про припинення вогню від 12:00 10 жовтня. Утім, попри це, обстріли не припинила жодна зі сторін. 

Азербайджан дав час до 25 листопада для виведення вірменських військ із Нагірного Карабаху

Азербайджан дав час до 25 листопада для виведення вірменських військ із Нагірного Карабаху

Повʼязані теми:

Наступна публікація