Європейці опинилися в полоні в ІД в Сирії - ЗМІ

Європейці опинилися в полоні в ІД в Сирії - ЗМІ

Фото: Reuters

Серед заручників ІД в цьому районі знаходяться вже більше 700 осіб.

Понад 700 заручників, серед яких є громадяни європейських країн, знаходяться в полоні у терористичного угруповання ІД в сирійській провінції Дейр-ез-Зор.

Про це повідомив російський військово-дипломатичне джерело.

"Серед заручників ІД в цьому районі знаходяться вже більше 700 чоловік, в тому числі це громадяни західно-європейських та інших держав", - сказав він.

Джерело також повідомило, що 13 жовтня бойовики ІД вчинили напад на табір біженців в районі населеного пункту Ель-Бахра, захопили в заручники і вивезли в підконтрольний їм населений пункт Хаджин близько 130 арабських сімей.

27-річна вагітна жінка втекла із Сирії, аби народити дитину в Україні

27-річна вагітна жінка втекла із Сирії, аби народити дитину в Україні

Додамо, що деякі з терористів ІД перебрався до Афганістану, де це терористичне угруповання останнім часом значно активізувалося. Кількість членів ІД в Афганістані зросла до 3,5-4 тисяч осіб. 

Нагадаємо, влітку 2014 року терористам ІД вдалося захопити значні території на північному заході Іраку і сході Сирії. На підконтрольних територіях терористи проголосили "халіфат" і закони шаріату. Терористи "прославилися" тим, що руйнували в Сирії та Іраку культурно-історичні пам'ятки доісламської епохи Межиріччя. Незабаром під егідою США була створена міжнародна коаліція, яка поставила собі за мету ліквідувати ІД. 

Під ударами коаліції та її союзників, в тому числі іракських урядових сил і підтримуваних Іраном шиїтських озброєних угруповань ісламістів вдалося вибити з Іраку, звільнивши від них місто Мосул і ряд інших. Згодом бойовиків ІД витіснили і сирійського міста Ракка, яку ісламісти проголосили столицею халіфату".

Зараз під контролем ІД знаходиться лише невеликий район на південному сході Сирії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація