Євросоюз стягне з Google близько 5 млрд доларів через Android

Євросоюз стягне з Google близько 5 млрд доларів через Android

Фото: Reuters

Справа пов'язана з антимонопольною діяльністю.

Європейський Союз збираєтсья стягнути з компанії Alphabet Inc.’s Google 4,3 мільярда євро (близько 5 мільярдів доларів) в антимонопольній справі щодо операційної системи Android.

Про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що стягнення має відбутися в рамках антимонопольних штрафів. Джерело видання повідомляє, що про стягнення оголосять у середу, 18 липня, у Брюсселі. Таким чином буде завершено розслідування щодо контрактів Google з виробниками смартфонів. 

Євросоюз розслідував контракти Google, які зобов'язували виробників смартфонів встановлювати різноманітні сервіси Google для того, аби ліцензувати онлайн-магазин Play app store на операційній системі Adnroid. Також йдеться про угоди, які передбачають виплати тим виробникам, які одразу встановлюють на смартфон пошукову систему Google.

Так, штраф Єврокомісії значно перевищить минулорічне стягнення з Google у розмірі 2,4 мільярда євро, пов'язане з розслідуванням щодо служб пошуку та покупок. У компанії Alphabet, яка володіє Google, відмовилися коментувати ситуацію.

Нагадаємо, протягом травня і червня Twitter заблокував понад 70 млн акаунтів, запідозрених у поширенні неправдивої інформації.

Повʼязані теми:

Наступна публікація