Євросоюз посилив санкції проти КНДР

Євросоюз посилив санкції проти КНДР

Фото: Reuters

Держави-члени ЄС не дозволятимуть громадянам КНДР працювати на своїх територіях.

Рада Європейського Союзу у четвер, 14 вересня, посилила санкції стосовно Північної Кореї відповідно до секторальних обмежувальних заходів, затверджених резолюцією Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй (РБ ООН) від 5 серпня 2017 року.

Резолюція була ухвалена РБ ООН у відповідь на продовження Пхеньяном ядерної та рекетної програм всупереч обмеженням, встановленим попередніми рішеннями Радбезу ООН. У Раді ЄС зазначають, що мають намір оперативно запровадити і останні санкції проти КНДР, які були затверджені РБ ООН 11 вересня після випробовування Пхеньяном водневої бомби. Запроваджені 5 серпня санкції передбачають, зокрема, повну заборону на експорт Північною Кореєю вугілля, залізної руди, морепродуктів.

Дев’ятий пакет санкцій проти КНДР ухвалили у Раді безпеки ООН

Дев’ятий пакет санкцій проти КНДР ухвалили у Раді безпеки ООН

 

У повідомленні, розміщеному на офіційному сайті Ради ЄС, наголошується, що держави-члени ЄС не дозволятимуть громадянам КНДР працювати на своїх територіях, оскільки їхні доходи можуть йти на ядерні та ракетні програми Пхеньяна.

"ЄС виконує усі резолюції Ради Безпеки ООН, ухвалені у відповідь на ядерну програму, програму з розробки ядерної зброї та іншої зброї масового ураження та програми створення балістичних ракет, які реалізує КНДР.

Додатково ЄС запровадив окремі обмежувальні заходи проти КНДР, які доповнюють та посилюють санкційний режим ООН", - наголосили у Раді ЄС. 

12 вересня Рада безпеки Всесвітньої організації одноголосно прийняв резолюцію про введення нових санкцій проти Пхеньяну. Так, будуть введені обмеження на постачання в КНДР нафтопродуктів. Визначається також ліміт на постачання Північної Кореї сирої нафти — обсяги не повинні перевищувати показники за минулі 12 місяців. Також КНДР не зможе купувати конденсати і газоконденсатні рідини і не зможе продавати текстильну продукцію.

Нагадаємо, 3 вересня, стало відомо, що КНДР провела шосте ядерне випробування. За інформацією Північної Кореї, вона провела успішне випробування водневої бомби. Повідомлялося, що випробуваний водневий заряд може бути поміщений на міжконтинентальну балістичну ракету. Однак, такі дії КНДР змусили світове співтовариство відреагувати.

ТСН.ua зібрав реакцію політиків і міжнародних організацій на випробування Північної Кореї.

Повʼязані теми:

Наступна публікація