Юлію Скрипаль виписали, але лікування не закінчено – заява медзакладу

Юлію Скрипаль виписали, але лікування не закінчено – заява медзакладу

У медичному закладі прокоментували заяви, що публікувались в пресі.

Доньку російського екс-розвідника Сергія Скрипаля дійсно виписали з лікарні у Солсбері. Про це повідомила директор медичної частини лікарні Крістін Бланшард. У заяві на сайті лікарні йдется про те, що пацієнти дійсно одужують, але різними темпами.

Наводимо переклад заяви:

"Після інциденту 4 березня до районної лікарні Солсбері надійшли три пацієнти, які потребували стаціонарного лікування – Сергій та Юлія Скрипалі та поліцейський Нік Бейлі, якого виписали 22 березня. Всі троє були уражені нервово-паралітичною речовиною - дуже токсичною хімічною речовиною, яка має на меті зашкодити функціонуванню нервової системи.

За чотири тижні від інциденту в центрі міста, обидва отримали всебічну допомогу від наших медиків, які отримували консультації від найкращих фахівців у цій сфері з усього світу.

Не вдаючись у подробиці лікування, скажу, що нервово-паралітичні речовини працюють таким чином, що прикріплюються у тілі до певного ферменту, який згодом припиняє роботу нервів. Через це виникають такі симптоми, як нудота, галюцинації та дезорієнтація. Нашим завданням було стабілізувати стан пацієнтів – впевнитись, що вони можуть дихати, а кров продовжує циркулювати. Потім нам необхідно було застосовувати комбінації медикаментів, які б надали змогу пацієнтам продовжувати жити, поки організм не виробить самостійно пошкоджені отрутою речовини. Також ми вдавалися до детоксикації.

Обидва пацієнти добре відреагували на лікування, яке ми застосовували. Але нині вони перебувають на різному ступені одужання. Юлію виписали з районної лікарні Солсбері. Вона попросила пресу її не турбувати, і я хочу підтримати це її бажання. Також бажаю їй якнайшвидшого повного одужання. Це не кінець її лікування, але успіхи зроблені визначні.

Її батько також одужує, і впевнено. В п'ятницю я оголосила, що він вийшов з критичного стану. Проте він одужує повільніше, ніж Юлія. Сподіваємось, що і його незабаром можна буде виписати".

Крім того, Бланшард подякувала колегам за медзакладом за те, що вони витримали не лише виклик у вигляді незвичного діагнозу, але й підвищену увагу преси та інших зацікавлених осіб.

Нагадаємо, 5 березня стало відомо, що у Великій Британії колишній російський розвідник Сергій Скрипаль потрапив у лікарню після серйозного отруєння невідомою речовиною. Видання The Telegraph дізналося, що Скрипаль раніше звертався в поліцію із заявою про те, що побоюється за своє життя. Дружина колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка сказала виданню, що ситуація зі Скрипалем "дуже схожа на те, що сталося з її чоловіком". Як відомо, він помер у 2006 році в результаті отруєння полонієм.

Сергія та Юлію Скрипалів можуть сховати в США під вигаданими іменами

Сергія та Юлію Скрипалів можуть сховати в США під вигаданими іменами

14 березня прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей оголосила про вислання з країни 23 дипломатів РФ і про скасування візиту глави російського МЗС Сергія Лаврова до країни через отруєння в Солсбері колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля. У відповідь РФ оголосила персонами нон ґрата 23 британських дипломатів.

26 березня слідом за Британією низка країн заявила про видворення російських дипломатів. Серед них і Україна.

Племінниця російського екс-шпигуна Сергія Скрипаля - Вікторія заявила, що спецслужби не причетні до отруєння її родичів. На її думку, це було побутовим отруєнням.

Повʼязані теми:

Наступна публікація