Юзери розгледіли шпигунський слід у глобальному збої Facebook та Instagram

Юзери розгледіли шпигунський слід у глобальному збої Facebook та Instagram

Фото: Associated Press

Користувачі звернули увагу на дивні підписи картинок, які з’явилися замість зображень.

У мережі обговорюють проблеми в роботі Facebook і належних йому Instagram і WhatsApp, котрі мали місце днями. Під час неполадок юзери в усьому світі могли спостерігати дивний ефект – замість фото виводилися текстові описи до них, причому тими мовами, якими користуються самі юзери.

Це одразу дало можливість багатьом припустити, що глобальний збій виявив існування алгоритмів машинного аналізу зображень, які розміщують користувачі соціальних мереж. Дехто навіть порівнював цей ефект із сценами культового фільму "Матриця", де герої мусили спостерігати віртуальну реальність не звичними візуальними образами, а прочитувати через зелені рядки комп’ютерного коду.

Спостереження за збоєм у Facebook та Instagram дозволило юзерам припустити, що алгоритми розпізнавання фотографій визначають час доби, місце зйомки, наявність і кількість людей в кадрі, положення їх тіл та людські емоції, наявність дітей і хатніх тварин та інші параметри. Користувачі кепкують, що стали свідками "провалу" шпигунських технологій, а деякі медіа вже надіслали запити до власників соцмереж – їх цікавить, чи не використовуються приховані алгоритми спостереження та аналізу фотографій для таргетування реклами.

3 липня повідомлялося, що у світі спостерігається нестабільна робота соцмережі Facebook, фотоспільноті Instagram та месенджера WhatsApp. Усі ці сервіси належать компанії Facebook, яка наступного дня повідомила про відновлення роботи після масштабного збою.

Facebook видалив 3 мільярди фейкових акаунтів за півроку

Facebook видалив 3 мільярди фейкових акаунтів за півроку

Повʼязані теми:

Наступна публікація