Із Південної Кореї до КНДР вирушив перший за десятиліття потяг

Із Південної Кореї до КНДР вирушив перший за десятиліття потяг

Фото: Reuters

Він проїде майже 2600 кілометрів.

Перший потяг за останнє десятиліття вирушив у п'ятницю, 30 листопада, з Південної до Північної Кореї.

Рішення щодо сполучення залізничних шляхів на Корейському півострові було ухвалено лідерами країн на зустрічі раніше цього року, передає Deutsche Welle. 

Упродовж 18-денної поїздки експерти з обох Корей разом проїдуть понад 2600 кілометрів майже через всю Північну Корею. Огляд стану залізничних шляхів має показати, які роботи необхідно провести для їх модернізації.

У дорогу вирушило шість вагонів з Південної Кореї, серед яких, зокрема, цистерна з 55 тоннами дизельного палива для забезпечення безперебійного руху потяга, вагон-генератор, вагон із місцями для сидіння, спальний купейний вагон, вагон для проведення нарад, а також вагон з водою для душових кабін та пральні.

До поділу Кореї в 1948 році Північ із Півднем з'єднували дві залізничні лінії - одна на заході, інша - на сході. Відновлення західної лінії між країнами у 2007 році було одним з перших жестів примирення. Керівництво обох країн припускає, що до кінця 2018 року відбудеться з'єднання залізниць Півдня і Півночі. Сеул виділив близько 57 мільйонів доларів США на програму ремонту і модернізації залізничної інфраструктури КНДР.

Нагадаємо, Північна та Південна Корея вперше за 14 років збудують спільну дорогу на кордоні між країнами. 

Таки роззброюється: у КНДР проводять демонтаж будівель на ракетному полігоні

Таки роззброюється: у КНДР проводять демонтаж будівель на ракетному полігоні

Повʼязані теми:

Наступна публікація