З'явилися фото наймасштабніших військових тренувань США та Південної Кореї

Країни готують спільні війська для попереджувального удару в разі атаки Північної Кореї.

США та Південна Корея проводять найбільші в історії військові навчання.

Про це повідомляє CNN.

Як зазначає видання, південнокорейські і американські морські піхотинці і матроси провели навчання з висадки морського десанту в суботу 12 березня.

За інформацією Міноборони Південної Кореї у "наймасштабніших за всю історію" маневрах беруть участь 300 000 південнокорейських військових і не менше 17 000 військовослужбовців США.

Своєю чергою, Reuters повідомляє про те, що в начаннях приймають участь близько 55 американських літаків морського базування, 30 американських і південнокорейських кораблів. З боку США в маневрах бере участь авіаносець Bonhomme Richard. Агенція також повідомляє, що в КНДР відреагували на такі навчання заявивши про готовність дати "блискавичну відповідь".

Як відомо, навчання триватимуть від 7 березня до 30 квітня. Під час тренувань військові імітуватимуть стратегії, які раніше не випробовувалися.

Ключова частина навчань включатиме операцію OPLAN 5015, мета якої вилучити в Північної Кореї зброю масового знищення та підготувати спільні війська для попереджувального удару в разі північнокорейської атаки.

Нагадаємо, що 3 березня  Північна Корея запустила кілька ракет малої дальності у бік Японського моря. Запуск ракети був здійснений через кілька годин після того, як Радбез ООН ухвалив жорстку резолюцію щодо КНДР.

Раніше КНДР здійснила запуск ракети з віддаленого космодрому. Незважаючи на заяви КНДР про запуск на орбіту супутники спостереження, у світі припускають, що Пхеньян випробовує міжконтинентальну балістичну ракету.

Як повідомлялося, що 6 січня КНДР оголосила про успішне випробування водневої бомби.

Геологічна служба США зареєструвала на території КНДР землетрус магнітудою 5,1 бала, а метеорологічне агентство Південної Кореї уточнило, що його епіцентр збігається з розташуванням полігону, на якому Пхеньян раніше проводив випробування ядерних вибухових пристроїв: за 30 миль від містечка Пангги-ри.

Повʼязані теми:

Наступна публікація