За 50 км від епіцентру відчула землетрус і почула сильний звук: українка про потужні вибухи в Бейруті

За 50 км від епіцентру відчула землетрус і почула сильний звук: українка про потужні вибухи в Бейруті

Фото: Associated Press

Трагедія забрала життя щонайменше 150 осіб.

Вибухи у порту Бейрута, що сталися ввечері 4 серпня, відчувалися за десятки кілометрів.

Про це в ефірі Сніданку з 1+1 розповіла українська художниця Наталка Дзядик.

За її словами, вибухи були дуже потужні. "У момент вибуху була за 50 кілометрів від епіцентру, але тим не менше я його дуже чітко чула. Був землетурс амплітудою 4,5 бали від вибуху. Відчутно було у вигляді землетрусу, а також був дуже сильний шумовий ефект", - згадує жінка. 

Вона каже, що ліванці дуже швидко мобілізувалися, але досі важко усвідомити мастштаб трагедії. Через ЗМІ мешканці міста намагаються знайти родичів та знайомих

"Молодь допомагає рятувальникам розбирати завали. Дуже добре працюють пожежники, медики, Червоний хрест, пожежники. Реаніматологи виїжають на завали, бо мають надії знайти живих людей. Цифра загиблих дуже умовна, бо не відомо, скільки є зниклих безвісти", - розповідає Наталка Дзядик.

Трагедія, що сколихнула весь світ: як оговтується Бейрут після вибухів

Трагедія, що сколихнула весь світ: як оговтується Бейрут після вибухів

Місцеві ЗМІ намагаються проводити власні незалежні розслідування, наголошує українка. Справа у тому, що ліванці не мають довіри до державних органів. "До уряду низька довіра. Тому ми сподіваємося на незалежне розслідування ЗМІ", - каже художниця.

Нагадаємо,

4 серпня у порту ліванської столиці Бейрут прогриміли два потужні вибухи, які утворили над містом грибоподібну хмару. Вибухові хвилі швидко поширилися містом, завдавши шкоди навіть на околицях.

  • Аміачна селітра з судна, яка вибухнула у порту Бейрута, належала російському підприємцю Ігорю Гречушкіну.
  • Тим часом, колишній слідчий з вибухівки Департаменту США заявив, що білі спалахи, які видно на відео вибуху, можуть свідчити про те, що вибухів було декілька і, що там, окрім аміачної селітри, могли бути інші вибухонебезпечні предмети.
  • Жертвами вибуху стали щонайменше 150 осіб, ще п'ять тисяч поранених.

Повʼязані теми:

Наступна публікація