За рік після паніки в Австралії знову знаходять голки у полуницях

За рік після паніки в Австралії знову знаходять голки у полуницях

Фото: Associated Press

Двоє людей постраждали через голки у ягодах.

Поліція австралійського штату Вікторія почала розслідування двох випадків, коли у свіжих ягодах полуниці знаходили сталеві швейні голки. Про це повідомляє видання The Аustralian.

Як відомо, нашпиговану голками полуницю продали у великих мережевих супермаркетах, в районах Елтем і Ферфілд (округ Мельбурн). "Детективи відділу карного розшуку округу Бану Сіті зараз розслідують два повідомлення про псування харчових продуктів в районах Елтем і Ферфілд", - розповіла прессекретарка поліції.

Зазначається, що покупці сильно не постраждали, але були змушені звернутися до лікарів з легкими травмами.

Девід Чапман, з Мельбурну, розповів, що голкою в полуниці травмувався його пасинок. Ще одна дівчина витягла голку з рота, але їй здавалося, що щось застрягло у горлі. Медики сказали, що голка просто подряпала їй рота.

У супермаркетах, де зафіксували продаж такої полуниці, розслідують інцидент.

"Ми працювали з нашими постачальниками полуниці, щоб здійснити додаткові заходи контролю, щоб забезпечити перевірку полуниці перед тим, як її відправляти до супермаркетів. Ми повідомили поліцію і будемо звертатися до нашого постачальника, щоб розслідувати цю проблему", - повідомила прессекретарка супермаркету.

Поліція зазначає, що винний у цьому злочині буде звинувачений у серйозному кримінальному злочині та може отримати до 10 років в'язниці.

Нагадаємо, у вересні 2018 року в Австралії у полуниці з супермаркетів почали знаходити голки та шпильки. Після перших знахідок ще тиждень потому у ягодах знаходили небезпечні предмети. Поліція повідомляла про понад сотню знахідок, але вони підозрювали, що через великий розголос скандалу деякі австралійці самі шпигували полуницю голками задля фотографій у Мережу та жартів. Пізніше правоохоронці заарештували маленького хлопчика, який хотів пожартувати та поклав голку у полуницю.

Проблема досягла такого масштабу, що мережа австралійських супермаркетів Woolworths тимчасово вилучила з продажу голки для шиття. А нашпиговані полуниці доїхали до Нової Зеландії.

Більше того, австралійська влада повідомила, що тих, хто підкладає голки в їжу планують покарати, як терористів.

12 листопада в австралійському штаті Квінсленд затримали 50-річну працівницю одного з полуничних ферм Мі Ут Чинь. Її звинуватили у скоєнні цього злочину, зараз вона чекає на вирок суду.

В Австралії затримали жінку, яка нашпиговувала полуницю голками

В Австралії затримали жінку, яка нашпиговувала полуницю голками

Повʼязані теми:

Наступна публікація