"За сприяння розвитку країни": ОАЕ вперше почнуть надавати громадянство іноземцям

"За сприяння розвитку країни": ОАЕ вперше почнуть надавати громадянство іноземцям

Фото: Associated Press

Раніше громадянство могли отримати лише дружини чоловіків-еміратців та діти батьків-еміратців або які народжуються в ОАЕ від невідомих батьків.

Влада Об’єднаних Арабських Еміратів ухвалила зміни до закону, які дозволять деяким категоріям іноземців отримати громадянство країни. Це вперше, коли така можливість з'явиться в ОАЕ — країні, яку більш ніж на 80% населяють громадяни інших держав.

Про це повідомляє державне інформагентство WAM.

Претендувати на отримання громадянства зможуть інвестори, лікарі, фахівці, винахідники, вчені, інтелектуали, художники і члени їхніх сімей. Заяви претендентів розглядатиме уряд і місцеві управління виконавчої влади.

"Ми ухвалили поправки до закону, які дозволяють надавати громадянство ОАЕ інвесторам, талантам в певних спеціальностях і професіоналам, включаючи вчених, лікарів, інженерів, художників і письменників, а також їх сім'ям. Нова постанова направлена залучити талановитих людей, які будуть сприяти нашому розвитку", - заявив прем'єр-міністр ОАЕ, шейх Мохаммед ібн Рашид аль Мактум на своїй сторінці в Twitter.

Для кожної категорії претендентів на паспорт ОАЕ визначені конкретні умови:

  • інвестори повинні володіти нерухомістю на території ОАЕ;
  • лікарі повинні мати досвід роботи за фахом не менш ніж 10 років та працювати в унікальній науковій сфері/дисциплінах, яких потребує ОАЕ;
  • науковці також повинні мати не менш ніж 10 років досвіду, професійну відзнаку, а також займатися активною дослідницькою діяльністю;
  • винахідники мають мати один або кілька патентів, які будуть схвалені Міністерством економіки;
  • митці повинні бути лауреатами міжнародних нагород та новаторами в галузі культури та мистецтва.

Як пише Bloomberg, ОАЕ — перша з країн Перської затоки, яка формалізувала процес надання громадянства іноземцям. Раніше така можливість давалася тільки у виняткових випадках, наприклад, для роботи на державній службі. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація