За тиждень до виборів хакери зламали сайт Трампа і пригрозили злити "секретну інформацію"

За тиждень до виборів хакери зламали сайт Трампа і пригрозили злити "секретну інформацію"

Фото: Associated Press

У президента запевняють, що всі конфіденційні дані в безпеці.

За тиждень до виборів президента США хакери зламали передвиборчий сайт Дональда Трампа. Вони погрожували оприлюднити "секретну інформацію" в обмін на криптовалюту. У штабі Трампа запевняють, що на сайті не було жодних секретних даних.

Про це повідомив речник штабу Тім Мертоу.

"Ввечері зламали сайт кампанії Трампа. Ми працюємо з правоохоронними органами для розслідування джерела атаки. Хакери не отримали доступ до конфіденційної інформації, оскільки вона фактично не зберігається на сайті", — заявив прессекретар.

Як зазначає New York Times, сайт відновив роботу за 30 хвилин після хакерської атаки. Пів години на головній сторінці сайту висіло повідомлення, що хакери зламали декілька пристроїв, які дали їм доступ до "внутрішніх і секретних розмов" президента і його родичів.

Хакери звинуватили Трампа в дезінформації, причетності до походження коронавірусу, співпраці з іноземцями для маніпулювання виборами 2020 року, через що "американці не мають вибору на виборах".

Хакери просили людей надсилати криптовалюту на одну з двох віртуальних адрес. Один рахунок був для тих, хто хотів оприлюднити секретну інформацію, другий — для тих, хто хотів зберегти все в таємниці. Зловмисники обіцяли порівняти суми та вирішити, що робити далі.

Раніше відбулися вирішальні дебати між чинним президентом, республіканцем Дональдом Трампом і колишнім віцепрезидентом, демократом Джо Байденом. ТСН.ua дослідив, хто ж переміг у фінальному словесному двобої і може стати наступним, 46-м президентом США.

На дебатах Трампа та Байдена неодноразово згадували Україну

На дебатах Трампа та Байдена неодноразово згадували Україну

Повʼязані теми:

Наступна публікація