За торговельні переговори з іншими країнами до Brexit Великобританії загрожують штрафи

За торговельні переговори з іншими країнами до Brexit Великобританії загрожують штрафи

Фото: Reuters

Так, Великобританія вже пригальмувала торговельні переговори з США.

Великобританії загрожують багатомільйонні штрафи у випадку, якщо влада почне переговори про вільну торгівлю з іншими країнами до того, як вона вийде з Євросоюзу (ЄС).

Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на The Sunday Times.

The Sunday Times посилається на внутрішній документ, підготовлений міністром зовнішньої торгівлі Сполученого Королівства Ліама Фокса.

"Європейська комісія висунула заперечення, що ми не можемо почати переговори, двосторонні або в рамках Всесвітньої торгової організації (СОТ)", - цитує видання документ.

Там також міститься попередження, що відмова слідувати цим вимогам може призвести до подачі позову з боку держав-членів Євросоюзу. Юридичні наслідки можуть бути такими, що Великобританії доведеться заплатити штраф.

За даними The Sunday Times, перспектива судового позову з боку ЄС вже призвела до того, що Великобританія пригальмувала торговельні переговори з США.

"Переговори з Канадою, Японією, Бразилією і з країнами Південно-Східної Азії також можуть бути відстрочені через погрози Брюсселя", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, країни Вишеградської четвірки погрожують накласти вето на вихід Британії з Євросоюзу.

"Група членів ЄС з Центральної Європи, відома як Вишеградська четвірка, готова накласти вето на будь-яку угоду Brexit, яка буде обмежувати право людей на роботу у Великобританії", - повідомив словацький прем'єр Роберт Фіцо.

Зокрема, Фіцо підкреслив, що він та інші лідери країн Центральної Європи, чиї громадяни є мігрантами у Великобританії, не допустять, щоб ці люди стали "громадянами другого сорту".

Пізніше чеський посол у Великобританії Лібор Січка зазначив, що це не була офіційна заява щодо загальної позиції країн Вишеградської четвірки.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вихід Британії з ЄС
Наступна публікація