Заарештованому екс-міністру економіки РФ не дали поговорити з пресою

Заарештованому екс-міністру економіки РФ не дали поговорити з пресою

Фото: Reuters

Суд залишив Улюкаєва під домашнім арештом.

Московський міський суд заборонив екс-міністру економічного розвитку Росії Олексію Улюкаєву, якого звинувачують у хабарництві, спілкуватися із ЗМІ.

Про це повідомляє BBC Russian.

Судді відмовили захисту екс-міністра в усіх заявлених вимогах - зокрема, спілкуватися зі ЗМІ та давати інтерв'ю.

Повідомляється, що сам Улюкаєв на судовому засіданні не був присутній.

Представник Улюкаєва адвокат Тимофій Гриднєв попросив дозволити його підзахисному спілкуватися із засобами масової інформації. Адвокат зазначив, що екс-міністр, щоб не ускладнювати процес контролю, готовий дати одне інтерв'ю радіостанції "Эхо Москвы".

Своєю чергою слідчий Роман Нестеров виступив проти надання Улюкаєву права на спілкування зі ЗМІ. Він пояснив, що екс-міністр ще не пройшов процедуру повторного допиту.

Прокурор підтримала позицію слідства.

Нагадаємо, російського міністра затримали 15 листопада співробітники ФСБ під час отримання хабара у розмірі 2 млн доларів. За версією слідства, Улюкаєв вимагав гроші від представника "Роснефти" за законну видачу позитивного висновку і оцінки операції з придбання державного пакету акцій компанії "Башнефть".

Головним суддею в процесі став одіозний Артур Карпов, який за винесення політичних рішень у справах потрапив у списки Магнітського і Савченко.

Голова уряду Російської Федерації Дмитро Медведєв назвав затримання міністра економічного розвитку Олексія Улюкаєва важкою подією, яка перевершує межі розуміння.

15 листопада Путін звільнив Улюкаєва від займаної посади "у зв'язку з втратою довіри".

Міністра економічного розвитку РФ затримали за хабар у два мільйони доларів

Міністра економічного розвитку РФ затримали за хабар у два мільйони доларів

Повʼязані теми:

Наступна публікація