Заблоковані дороги та сутички з поліцією. В Каталонії не вщухають протести прибічників незалежності

Заблоковані дороги та сутички з поліцією. В Каталонії не вщухають протести прибічників незалежності

Фото: Associated Press

Протести не вщухають вже другий день.

У Барселоні надвечір 15 жовтня на вулицю вийшли близько сорока тисяч розлючених людей. Вони заблокували залізничні шляхи й автостради.

Про це повідомляє Сніданок з 1+1.

Протестувальники кидали у правоохоронців бруківку, трощили їхні авто. У відповідь ті застосовували кийки і сльозогінний газ. За минулу добу травмувалися понад сім десятків учасників акції. Люди обурені рішенням Верховного суду Іспанії, який оголосив вироки 12 лідерам сепаратистів за організацію незаконного референдума про суверенітет Каталонії. А ще випустив новий міжнародний ордер на арешт колишнього лідера регіону Карлеса Пучдемона.

Нагадаємо 14 жовтня десятки тисяч демонстрантів вийшли на вулиці Барселони, протестуючи проти обвинувальних вироків очільникам руху за незалежність Каталонії. 

В аеропорту Барселони відбулися сутички між поліцією та мітингувальниками, через протести було скасовано 67 рейсів. Крім того, заблоковане залізничне сполучення з аеропортом "Барселона - Ель-Прат", також демонстранти заблокували кілька автострад. 

14 жовтня дев'ятеро з 12 обвинувачених очільників каталонського руху за незалежність були засуджені Верховним судом Іспанії до позбавлення волі на строки від дев'яти до 13 років. Їх засуджено за організацію забороненого Мадридом референдуму за відокремлення Каталонії від Іспанії, який відбувся у жовтні 2017 року. Дев'ятьох каталонських лідерів звинуватили у заколоті та чотирьох з них - у розтраті державних коштів.

Протести в Барселоні: постраждали вже понад 130 осіб – пряме включення з Христиною Грищук

Протести в Барселоні: постраждали вже понад 130 осіб – пряме включення з Христиною Грищук

Повʼязані теми:

Наступна публікація