Заборона імпорту від Путіна більше нашкодить Росії, ніж Заходу – New York Times

Заборона імпорту від Путіна більше нашкодить Росії, ніж Заходу – New York Times

Заборона імпорту від Путіна більше нашкодить Росії, ніж Заходу / Фото: Фото EPA/UPG

Видання пише, що середній клас в Росії вже починає ставити питання, за що він платить таку високу ціну.

Гірка правда санкцій, які ввела Росія проти Заходу, полягає в тому, що росіяни від них постраждають значно більше, ніж мешканці Заходу.

Про це сьогодні пише газета The New York Times в редакційній статті. Видання визнає, що західні виробники продуктів відчують втрати від заборони продавати в Росії їхні товари. Але, враховуючи диверсифіковані економіки цих компаній, цей вплив буде незначним і вони знайдуть інші ринки збуту.

"Росія ж, навпаки, приблизно на 40% задовольняє свої потреби в продовольстві за рахунок імпорту, і міністр сільського господарства країни визнав, що санкції можуть призвести до різкого зростання інфляції", - пише газета.

Видання також зазначає, що економічна еліта, яка вже швидкими темпами виводить свої капітали за межі Росії, теж не буде рада зникненню якісних товарів з російських полиць.

"Багато представників середнього класу вже цікавляться, за що ж вони платять настільки високу ціну. Це питання неминуче розповсюдиться, коли біль відчують росіяни, які стоять на більш низьких щаблях економіки", - йдеться в статті.

Газета зауважує, що Росія не лише не зможе покарати Захід своїми санкціями, а й "отримає великий рахунок за самовпевнені спроби свого президента розтоптати Україну і ще сильніше віддаляться від світової економіки, яка потрібна для розвитку країни".

В ЄС порахували збитки від заборони на імпорт в РосіїРосіяни розділилися в настроях щодо заборони імпорту: одні радіють, інші - зляться. Нагадаємо, що біржі зустріли заборону Росією імпортних продуктів помітним падінням. А у Медведєва розповіли, які продукти тепер не можна ввозити з ЄС, США, Канади та Австралії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація