Загиблий французький жандарм-герой з супермаркету одружився за кілька годин до смерті

Загиблий французький жандарм-герой з супермаркету одружився за кілька годин до смерті

Фото: Reuters

Подія відбувалась в реанімації

Французький підполковник жандармерії Арно Бельтрам, який обміняв себе на заручницю в супермаркеті на півдні Франції, обвінчався в лікарні за кілька годин до смерті.

Про це повідомляє Le Monde.

За даними видання, священик провів таїнство Єлеопомазання (соборування) і вінчання прямо в реанімації в ніч з п'ятниці на суботу. Церемонія, яку подружжя планували провести в червні, зайняла близько години.

Крім того, стало відомо, що у супермаркеті французького міста Треб, де напередодні сталася стрілянина із захопленням заручників, знайшли три саморобні вибухівки.

Крім того на місці теракту слідчі виявили пістолет і мисливський ніж.

За даними AFP, під час обшуку в будинку нападника виявили написані від руки записки, які дозволяють припустити зв’язок з ісламістським радикальним угрупованням «Ісламська держава». Терорист висловлював вірність джихаду. 

У п'ятницю 26-річний виходець з Марокко Редуан Лакдім вбив водія машини, напав на беззбройних спецназівців, після чого захопив заручників в супермаркеті в департаменті Од. Бельтрам, який прибув на місце, попросив обміняти себе на заручницю.

В ході штурму жандарм отримав серйозні поранення і в суботу вранці помер в лікарні.

Французькі ЗМІ зазначають, що дії підполковника дозволили врятувати життя кількох людей. В результаті нападу загинули чотири людини, ще 15 отримали поранення.

Президент Франції Франсуа Макрон доручив провести урочисті заходи в пам'ять про підполковника Бельтрама.

Повʼязані теми:

Наступна публікація