Загиблий у Сирії пілот Су-25 ніколи не був українцем - журналіст

Загиблий у Сирії пілот Су-25 ніколи не був українцем - журналіст

Загиблий у Сирії пілот Су-25 ніколи не був українцем - журналіст

збитий Су-25

Філіппов був одним з найкращих пілотів російської штурмової авіації, який неодноразово брав участь у військових маневрах "Авіадартс". 

Убитий у Сирії російський льотчик, майор ЗС РФ Роман Філіппов ніколи не був громадянином України.

Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов на сторінці Facebook. Обережно! За посиланням розміщені сцени насильства.

"Це російський кадровий військовий, який був переведений до Криму з РФ, і увійшов до складу 37-го змішаного авіаційного полку (командир - полковник Олег Теребунський). Полк базується на базі Гвардійське в окупованому Криму. Інформація Міноборони РФ, поширена російською "Новою газетою", що Філіппов - колишній український зрадник, не відповідає дійсності", - пише журналіст.

За його словами, Філіппов був одним з найкращих пілотів російської штурмової авіації, неодноразово брав участь у військових маневрах "Авіадартс". 

"Але вирішив стати терористом і полетів на війну в Сирії. Російська авіація вже більше тижня нещадно бомбить місто Сарадиб і навколишні поселення. І за весь цей час повстанці нічим не могли відповісти російським авіатерористам", - пише Бутусов.

Сарадиб не зайнятий терористами ІДІЛ, про яких розповідає російська преса, уточнив він. Це місто вже давно перебувало під контролем повстанців, підтримуваних Туреччиною.

Нагадаємо, що 3 лютого над територією Сирії збили російський штурмовик Су-25. За даними російських військових, після катапультування пілот опинився нібито на території, яку контролюють бійці повстанської "Джабхат ан-Нусри".

Повʼязані теми:

Наступна публікація