Загиблий в Сирії російський військовий воював 2014 року в Донецьку - ЗМІ

Загиблий 31-річний Вадим Магамуров був начальником розвідки.

Сьогодні, 20 лютого, Міністерство оборони Росії повідомило про смерть чотирьох російських військовослужбовців під сирійським Хомсом, які загинули ще 16 лютого. Офіційною версією був названий підрив автомобіля, в якому їхали офіцери.

У Єкатеринбурзі сьогодні відбулися похорони одного з загиблих — старшого лейтенанта Вадима Магамурова, передає "Коммерсантъ".

Про загибель в Сирії 31-річного старшого лейтенанта Вадима Магамурова його родичі і близькі почали повідомляти в своїх соціальних мережах вже на наступний день після трагедії, 17 лютого.

"Я не знаю деталей, нам розповіли лише, що вони виїхали на завдання і потрапили під обстріл", — розповів двоюрідний брат Ільшат Магамуров.

Видання зазначає, що 2007 року Вадим Магамуров закінчив Єкатеринбурзьке вище артилерійське командне училище, а сам служив у військовій частині в Юрзі Кемеровськьої області, де розташована 74-та окрема гвардійська мотострілецька бригада.

Вже в січні 2017 російський військовий вирушив у друге своє відрядження до Сирії.

Як стало відомо, в кінці 2016 року Магамуров приїжджав до Єкатеринбурга, де відзначав з друзями нагородження його медаллю "За заслуги перед Вітчизною" II ступеня з мечами. Судячи з фотографій в соціальних мережах загиблого, він також був нагороджений медаллю "Учаснику військової операції в Сирії".

"16 лютого мені написали товариші по службі і сказали, що Вадима більше немає серед живих. Він їздив туди двічі. Наскільки я знаю, він потрапив під кулеметний вогонь противника і загинув. Служив він останнім часом на посаді начальника розвідки",— повідомив місцевому виданню E1.RU друг загиблого Ельнар Садиров.

Пізніше він сказав, що його загиблий друг був начальником розвідки в артилерійському дивізіоні.

"Знаю, що вони їхали на УАЗі і їх з ДШК розстріляли. Я хотів приїхати до Єкатеринбурга на похорон, але ніхто не чекав, що тіло так швидко доставлять", — уточнив він.

Він також додав, що подружився з загиблим Магамуровим ще 2014 року в Донецьку. На запитання видання, що там робив російський розвідник, його друг відмовився відповідати. Але двоюрідний брат загиблого, підтвердив, що 2014 року Вадим Магамуров брав участь у бойових діях на території окупованої Донецької області.

Нагадаємо, що 5 грудня 2016 під артилерійський обстріл потрапив мобільний госпіталь Міноборони РФ в Алеппо. Тоді загинули дві російські військовослужбовці-медики Надія Дураченко і Галина Михайлова. Важке поранення отримав головний педіатр Міноборони Росії Вадим Арсентьев. 7 грудня 2016 в госпіталі помер полковник Руслан Галицький з групи російських військових радників в Сирії, який був смертельно поранений в результаті обстрілу.

Наслідки військової операції РФ у Сирії

Повʼязані теми:

Наступна публікація