Загинули морські свинки і кіт: ветеринари потрапили в будинок Скрипаля

Загинули морські свинки і кіт: ветеринари потрапили в будинок Скрипаля

Фото: Reuters

Останки тварин були спалені через побоювання, що у них могли залишитися сліди нервово-паралітичної речовини.

Дві морські свинки, що належали екс-полковнику ГРУ Сергія Скрипалю, були знайдені мертвими при обстеженні його будинку в Солсбері.

Про це пише Mirror.

Видання з посиланням на свої джерела повідомляє, що гризуни загинули від зневоднення і не були отруєні.

Раніше ветеринари не могли потрапити в будинок Скрипаля, оскільки він був опечатаний поліцією.

Юлія Скрипаль збирається виписуватися із лікарні у Лондоні

Юлія Скрипаль збирається виписуватися із лікарні у Лондоні

Також ветеринарам довелося приспати чорного перського кота Скрипаля. Коли фахівці отримали можливість оглянути тварину, він перебував у "тяжкому стані", і лікарі прийняли рішення полегшити його страждання".

Раніше племінниця Сергія Скрипаля Вікторія говорила, що котів було двоє: "У них була кішка по кличці Масяня з Росії, а також ще один кіт з притулку". Про долю другої тварини не повідомляється.

Останки тварин були спалені з побоювань, що них могли залишитися сліди нервово-паралітичної речовини, якою був отруєний Скрипаль і його дочка Юлія. При цьому відомо, що тіло кота відвозили для обстеження в лабораторію Портон-Даун, яка займається справою Скрипалів.

Нагадаємо, 5 березня BBC повідомила, що у Великій Британії колишній російський розвідник Сергій Скрипаль потрапив до лікарні після серйозного отруєння невідомою речовиною. Видання The Telegraph дізналося, що Скрипаль раніше звертався до поліції із заявою про те, що побоюється за своє життя. Дружина колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка сказала виданню, що ситуація зі Скрипалем "дуже схожа на те, що сталося з її чоловіком". Як відомо, він помер 2006 року в результаті отруєння полонієм.

Ще станом на понеділок, 26 березня, Сергій Скрипаль та його донька Юлія перебували у критичному стані. Про це розповіла прем'єр Британії Тереза Мей.

26 березня західні країни заявили про видворення російських дипломатів. Наразі відомо про відповідне рішення вже 26 країн щодо 150 дипломатів. Видворення дипломатів стало відповіддю на спробу отруєння колишнього розвідника Сергія Скрипаля та його доньки у Великій Британії, за яким, як вважає британське слідство, стоїть Москва.

Першою про видворення російських дипломатів оголосила, власне, Велика Британія (23 дипломати), потім до неї приєдналися 15 країн ЄС, США, Канада, Норвегія та Україна.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація